Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κάνει πίσω στη δημοσιοποίηση των μεγαλο-οφειλετών

Μόνο οι βουλευτές θα ενημερωθούν για το ποιοι χρωστούν στο Δημόσιο

Ένα βήμα πίσω έκανε ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών, καθώς παρόλο που η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του δίνει τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσει τα ονόματα στην ιστοσελίδα του υπουργείου, ο ίδιος θα τα δώσει μόνο στους βουλευτές.

Ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών, αποκάλυψε ότι αύριο θα στείλει στη Βουλή τις καταστάσεις με τα ονόματα όσων φυσικών προσώπων χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι καταστάσεις με τους οφειλέτες άνω των 150.000 ευρώ.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι τα στοιχεία αυτά μπορούν να δουν μόνο οι βουλευτές και δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα, καθώς δεν θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου.

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και δεν δεσμεύει την εκτελεστική εξουσία (δηλαδή την κυβέρνηση). Μάλιστα υπογράμμιζαν ότι η γνωμοδότηση της αρχής είναι ξεκάθαρη. Μάλιστα, απαντά στο ερώτημα του υπουργείου, αν μπορεί να δημοσιεύσει τα ονόματα στην ιστοσελίδα του.

Σημειώνεται ότι με γνωμοδότησή της, η Αρχή έκρινε ότι είναι συνταγματικώς ανεκτό το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο επέλεξε ο Έλληνας νομοθέτης «ως καταρχήν πρόσφορο για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών προς το Κράτος, σε εποχή ιδιαίτερα δυσμενούς πορείας των δημοσίων οικονομικών».
Πηγή: 24h.gr


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description internet | Οκτωβρίου 17, 2011 4:32 μ.μ. | Reply
Και τι να τους κανουν οι βουλευτες; Αφου ειναι φιλαρακια με ολους αυτους. Μαζι τα φαγανε και τα τρωνε.
image description doctor | Οκτωβρίου 17, 2011 4:40 μ.μ. | Reply
ΟΥΣΤ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΝΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ. ΤΕΛΟΣ! ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
image description zacalys | Οκτωβρίου 18, 2011 10:07 π.μ. | Reply
To gmt ειναι ότι εμεις ΔΕΝ είμαστε στον καταλογο.....Να ήμουνα μεγαλοοφειλέτης και τι στον κόσμο...
image description DimitrisD | Οκτωβρίου 18, 2011 12:31 μ.μ. | Reply
Μήπως κότεψε λίγο;
image description spirosp | Οκτωβρίου 18, 2011 2:04 μ.μ. | Reply
Αφού αυτοί που είναι στην λίστα είναι μεγαλοεπιχειρηματίες που συντηρούν τα κόμματα....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο