Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ποιοι απεργούν και πότε αυτή την εβδομάδα.

Εβδομάδα ταλαιπωρίας αυτή που ξεκινά. Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ξεκινούν από Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με φόντο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

- Συνεχίζεται από την περασμένη Πέμπτη έως τις 19 Οκτωβρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

- Με προσωπικό ασφαλείας θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) συνεχίζει τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

- Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα και η απεργία των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ, ενώ και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες έως τις 20 Οκτωβρίου.

- Σαρανταοκτάωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου ξεκινούν τη Δευτέρα και οι εφοριακοί.

- Παράλληλα, αύριο Δευτέρα, οι ένστολοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16.00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

- Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία τουλάχιστον τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απεργία θα αρχίσει συγκεκριμένα στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα λήξει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης.

- Χωρίς ενημέρωση θα μείνουν οι πολίτες την Τρίτη, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ.

- Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν την Τρίτη με 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

- Ολικό μπλακ άουτ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα σημειωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που ξεκινούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Τα δύο συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίο του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

- Την Πέμπτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

- Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα, έπειτα από απόφαση της ΕΣΕΕ

- Με στάσεις εργασίας αναμένεται, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις, ενώ ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων αναμένονται προσεχώς.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο