Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Η ελληνική κρίση δεν μπορεί να λυθεί χωρίς μεγάλο κούρεμα».

Στις 23 Οκτωβρίου θα συμφωνηθούν οι αρχές δηλώνει ο Σόιμπλε.

Τις αρχές της λύσεις για την Ελλάδα θα συμφωνήσουν οι ηγέτες την 23η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε στο ARD ότι για να λυθεί η κρίση χρέους της Ελλάδας, πρέπει να γίνει μεγαλύτερη διαγραφή του ελληνικού χρέους, από αυτή που είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι.

Όπως μεταδίδει το Reuters o Γερμανός υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι: «Μια βιώσιμη λύση στην ελληνική κρίση του χρέους δεν είναι δυνατή χωρίς ένα "κούρεμα", και αυτό θα πρέπει πιθανότατα να είναι υψηλότερο από ότι το καλοκαίρι. Οι λεπτομέρειες συζητούνται τώρα. Δεν θα είναι όλα να έτοιμα κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, αλλά οι αρχές πρέπει να είναι σαφής».

Κρίσιμες πάντως θα είναι οι επόμενες οκτώ ημέρες για την Ευρωζώνη, καθώς οι ηγέτες της θα πρέπει να προχωρήσουν σε άμεσες και αποφασιστικές λύσης στο θέμα της κρίσης χρέους και του ελληνικού χρέους, στην επικείμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, ύστερα από τις νέες πιέσεις που δέχτηκαν τόσο από το G20 όσο και από την Ουάσινγκτον.

Με κοινό ανακοινωθέν τους οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες ζήτησαν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν σε αποφασιστικές ενέργειες, και άμεσες λύσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν στην Σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφερόταν στο προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος οι υπουργοί Οικονομικών των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου επεσήμαναν ότι «προσβλέπουμε σε γρηγορότερους ρυθμούς, ώστε να μεγιστοποιηθεί ο ρόλος του EFSF και να μην εξαπλωθεί η κρίση».

Πηγή: 24h
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο