Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δημοσιοποιείται την επόμενη βδομάδα η λίστα φοροφυγάδων.

 15.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν οφειλές 37 δισ. ευρώ και 9.000 φυσικά πρόσωπα οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ.Την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει την επόμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα τη λίστα των φυσικών προσώπων που συγκαταλέγονται στον κατάλογο με τους μεγαλοοφειλέτες, έφοσον δοθεί το «πράσινο φως» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

"Υπάρχει λίστα..."  τόνισε ο Ε.Βενιζέλος και συμπλήρωσε "15.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν οφειλές 37 δισ. ευρώ. 9.000 φυσικά πρόσωπα οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ" αποκαλύπτοντας ότι σήμερα περιμένει θετική απάντηση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την άλλη βδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα. Ανάμεσα σε αυτούς είπε πως είναι όμως  πεθαμένοι και πτωχευμένες επιχειρήσεις.

Οι καταθέσεις στην Ελβετία

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ελβετίας, με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, αντίστοιχη με αυτή που υπέγραψαν Ελβετία και Γερμανία.

«Πιέζουμε ώστε να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία...Η Ελβετία είναι σε διαπραγμάρτευση μαζί μας...Ζητούμε την επέκταση του μοντέλου που έχει διαμορφωθεί και σε εμάς», σημείωσε ο υπουργός.

Όσο για τα εμβάσματα προς το εξωτερικό το 2009  αποκάλυψε ότι υπάρχουν άτομα που διακίνησαν μεγάλα ποσά αλλά δηλώνουν 1000 ευρώ εισόδημα. Επίσης είπε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχει τα στοιχεία για τα εμβάσματα του 2010 και του 2011

Παράλληλα είπε ότι θα επιβληθούν φορολογικά μέτρα στους εφοπλιστές. "Αν θέλουν ας αλλάξουν σημαία. Τώρα μετριέται ο πατριωτισμός" είπε.

 

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο