Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ανατροπές στις συντάξεις κρύβει η τροπολογία

Αφορά στις περικοπές λόγω ΛΑΦΚΑ

Αλλαγή στον τρόπο περικοπής των συντάξεων στα ειδικά ταμεία κρύβει η τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή, που αφορά κυρίως τους τραπεζοϋπαλλήλους, καθώς προβλέπει ότι η μείωση θα αφορά το 50% του συνολικού ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης και όχι το 100%, που χορηγείται σε υποκατάσταση της κύριας, από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ.

Αναλυτικότερα, επειδή δεν είναι καθορισμένο ποιο είναι το ποσό της κύριας και ποιο της επικουρικής, οι συνολικές συντάξιμες αποδοχές θα κόβονται στη μέση και θα εφαρμόζονται ανάλογα οι περικοπές που προβλέπονται για κύριες και επικουρικές. Η αλλαγή αυτή πλήττει ιδιαίτερα τους συνταξιούχους με υψηλές αποδοχές, ενώ είναι ευνοϊκή για τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς θα κερδίσουν από 80 έως και πάνω από 200 ευρώ.

Ακόμη, σύμφωνα με την τροπολογία, από 1.1.2016 και όχι από 1.1.2014 οι συντάξεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων του Δημοσίου, αναπροσαρμόζονται κατά έτος με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους και δεν υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του δείκτη αυτού.

Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο