Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διπλή «έκτακτη» εισφορά θα πληρώσουμε το 2012.

14 Οκτώβριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Με το εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογικής δήλωσης του 2012 οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011. Η εισφορά για τα εισοδήματα του 2012 θα παρακρατείται κάθε μήνα από τους μισθούς και τις συντάξεις.

Νέο διπλό φορο-σοκ σε εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους προκαλεί το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν το 2012 να πληρώσουν διπλή «έκτακτη» εισφορά αλληλεγγύης, καθώς θα καταβάλλουν την εισφορά τόσο για τα εισοδήματα του 2011 όσο και για τα εισοδήματα του 2012.

Μάλιστα, η εισφορά για τα εισοδήματα του 2012 θα παρακρατείται κάθε μήνα από τους μισθούς και τις συντάξεις. Δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα «Δεν πληρώνω», από τον Ιανουάριο και κάθε μήνα θα εισπράττει την «έκτακτη» εισφορά μέσω της παρακράτησης φόρου, συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τις ήδη «ψαλιδισμένες» αποδοχές των φορολογούμενων. Μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης ο φόρος που θα παρακρατείται από τον Ιανουάριο και κάθε μήνα από τους μισθωτούς και συνταξιούχους θα είναι αυξημένος έως και 74%.

Με το εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογικής δήλωσης του 2012 οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011.

Την αλλαγή του τρόπου είσπραξης της εισφοράς αλληλεγγύης προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος, δηλώνοντας ότι «η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία τώρα επιβλήθηκε αναδρομικά και έχει ταλαιπωρήσει διάφορους συμπολίτες μας, ιδίως αυτούς που καταβάλουν ένα σεβαστό ποσό, ενώ τώρα αυτό θα εισπράττεται σταδιακά μέσα από την παρακράτηση του φόρου. Και αυτό, όμως, δεν συνιστά καμιά περαιτέρω επιβάρυνση, είναι τα ποσά τα οποία έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, απλώς είναι η τεχνική μέθοδος της μηνιαίας καταβολής του ποσού».

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης