Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείον 15% οι μισθοί στις ΔΕΚΟ

Σε ακύρωση των κλαδικών συμβάσεων οδηγεί το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου

Την τροπολογία με την οποία εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο οι εργαζόμενοι στις εισηγμένες ΔΕΚΟ ανακοίνωσε πριν λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής.

Όπως είπε ο υπουργός η μείωση θα είναι στο 65% των αποδοχών του Δεκεμβρίου του 2009, κάτι που σημαίνει ότι οι αποδοχές των εργαζομένων θα μειωθούν πέριξ του 15% από ότι είναι σήμερα.

Σχετικά με το επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει, ο υπουργός φέρεται να είπε ότι είναι το πρώτο θέμα που τίθεται στις συζητήσεις με την τρόικα και είναι απαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Το περίφημο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, πρακτικά οδηγεί σε ακύρωση των κλαδικών συμβάσεων, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση βουλευτών της κυβέρνησης.

Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο