Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Εξετάζουν την αύξηση προκαταβολής φόρου

Θα επηρεάσει επιχειρήσεις και όσους έχουν μπλοκάκι

Σχέδιο αύξησης της προκαταβολής φόρου για Ανώνυμες Εταιρείες και Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης στο 100% του αναλογούντος φόρου, όπως ισχύει σήμερα και στις τράπεζες, εξετάζει το στο υπουργείο Οικονομικών για να ενισχύσει τα κρατικά ταμεία.

Οι ανατροπές στο φορολογικό καθεστώς των επιχειρήσεων θα επεκταθούν και στις ατομικές επιχειρήσεις καθώς το ίδιο σχέδιο προβλέπει αύξηση της παρακράτησης φόρου από 55% σήμερα σε 65%-70%.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνιζαν ότι το σχέδιο θα οριστικοποιηθεί το καλοκαίρι και η ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η αύξηση της προκαταβολής του φόρου αφόρα 1 εκατ. επιχειρήσεις και είναι πιθανό να επεκταθεί και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ειδικότερα για τους ελευθέρους επαγγελματίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο συντελεστής παρακράτησης φόρου, που είναι σήμερα 20%, στο 25% για κάθε τιμολόγιο που «κόβουν» οι επιτηδευματίες εφόσον πρόκειται για συναλλαγή που ξεπερνά τα 300 ευρώ. Το μέτρο θεωρείται δίκαιο τη στιγμή που στους μισθωτούς παρακρατείται σήμερα το 98,5% του φόρου από τον εργοδότη στο συνολικό ποσό των εισοδημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό προκαταβολής φόρου εισοδήματος καταβάλλεται και από τα νομικά πρόσωπα που έχουν την έδρα τους σε άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα π.χ. στην Γερμανία και την Δανία φτάνει το 100%, στην Ιταλία το 93,5%, στην Πορτογαλία το 85%, στην Αυστρία το 80%, και στην Ισπανία στο 75%.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | Οκτωβρίου 13, 2011 2:44 μ.μ. | Reply
Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
image description babist | Οκτωβρίου 13, 2011 4:10 μ.μ. | Reply
Τελικά με τον βλάκα δεν μπορεί να τα βάλει κανείς.
image description SCORPIOS | Οκτωβρίου 14, 2011 1:09 μ.μ. | Reply
Γιατί, θα κάνει δηλώσεις κανένας το Μαιο??????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο