Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Στα ασφαλιστικά ταμεία ποσοστό από τα πρόστιμα της ρύθμισης για τα αυθαίρετα

Στη διαβεβαίωση ότι θα αποδοθεί στους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης ποσοστό από το συνολικό ποσό του προστίμου που θα καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των αυθαιρέτων του Yπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, στη Βουλή. Συγκεκριμένα ο κ. Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με δημοσίευμα της EΞΠPEΣ στις 5 Αυγούστου, διευκρίνισε ότι με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος θα καθορίζεται η διαδικασία και τα ποσά διάθεσης του παραπάνω ποσού και οι δικαιούχοι τους καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια. Από το ποσό που θα εισπράττεται το 15% θα αποδίδεται υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 4014/2011.

Μετά την απόδοση του παραπάνω ποσοστού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 22 του άρθρου 24 του ίδιου νόμου, ορίζεται μεταξύ άλλων ότι: «για τις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης που εξαιρούνται της επιβολής κυρώσεων με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου δεν οφείλονται αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές και οποιοσδήποτε φόρος καθώς και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη, όπως το τέλος ακίνητης περιουσίας, καθαριότητας, φωτισμού και δυνητικά ανταποδοτικά τέλη».

Oσον αφορά το ύψος του προσδοκώμενου ποσού που θα εισπραχθεί ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθόσον αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των περιπτώσεων που θα υπαχθούν στις διατάξεις του νόμου αυτού, το ύψος του προστίμου της κάθε περίπτωσης ανά ζώνη και το μέγεθος των κτιρίων.
Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο