Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φοροφυγάδες: Κόλπο γκρόσο με δελτία Προπό, τζόκερ και λόττο.

Εκατοντάδες κερδισμένα δελτία από παιχνίδια του ΟΠΑΠ (τζόκερ, λόττο και Προ-Πο) παρουσίασαν στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ ένας γιατρός και ένας δικηγόρος

Οι φορολογούμενοι εμφανίστηκαν με πακέτα των 400 - 500 κερδισμένων δελτίων δηλώνει στην εφημερίδα «Ημερησία» στέλεχος του ΣΔΟΕ. Όμως αυτό που κίνησε τις υποψίες των ελεγκτών είναι ότι τα κερδισμένα δελτία είχαν παιχτεί σε διαφορετικά πρακτορεία σε όλη τη χώρα. «Πως μπορεί ο ίδιος άνθρωπος την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα να παίζει Τζόκερ ή Λόττο στου Παπάγου, τη Βουλιαγμένη, τη Λάρισα ή στη Φωκίδα» διερωτάται το στέλεχος του ΣΔΟΕ και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι «αυτός που έδωσε τη βεβαίωση στο φορολογούμενο για να την συνυποβάλλει με τη φορολογική δήλωση δεν πρόσεξε ότι τα δελτία είχαν παιχτεί σε διαφορετικά πρακτορεία την ίδια ημέρα».

Με αφορμή τα δυο αυτά περιστατικά το ΣΔΟΕ ξεκινάει έρευνα για «ξέπλυμα χρήματος» στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ αλλά και και στον ίδιο τον Οργανισμό για να εντοπίσει όσους εμπλέκονται στο κύκλωμα που «διευκολύνει» με το αζημίωτο φορολογούμενους που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις τραπεζικές καταθέσεις ή να καλύψουν το πόθεν έσχες στην περίπτωση αγοράς ακριβών ακινήτων, σκαφών αναψυχής, πολυτελών αυτοκινήτων.

Το κόλπο με τα κερδισμένα δελτία λειτουργεί ως εξής: Κάποιος κερδίζει στο Λόττο 500 ευρώ και προσέρχεται με το κερδισμένο δελτίο στο πρακτορείο του για το εξαργυρώνει. Παίρνει τα χρήματά του και φεύγει χωρίς να ενδιαφέρεται για το κερδισμένο δελτίο. Ο πράκτορας που εμπλέκεται στο κύκλωμα κρατάει το δελτίο και το «πουλάει» σε όσους εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ και καλούνται να δικαιολογήσουν την προέλευση χρημάτων σε λογαριασμούς καταθέσεων ή να καλύψουν το πόθεν έσχες.

Η έρευνα θα επεκταθεί στον ΟΠΑΠ προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο στο κύκλωμα εμπλέκονται και υπάλληλοι του Οργανισμού αφού οι βεβαιώσεις με τα κερδισμένα δελτία που προσκομίζουν οι φορολογούμενοι στην Εφορία εκδίδονται από τον ΟΠΑΠ.


Το τελευταίο διάστημα το ΣΔΟΕ έχει «μπλοκάρει» περισσότερους από 140 τραπεζικούς λογαριασμούς δεσμεύοντας καταθέσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί ανήκουν σε φορολογούμενους που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος αφού στις τραπεζικές τους καταθέσεις βρέθηκαν ποσά που «βγάζουν μάτι» σε σύγκριση με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα τελευταία χρόνια.

Σχεδόν οι μισοί από τους φορολογούμενους που έχουν πιαστεί στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου είναι γιατροί. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται 2.000 τραπεζικοί λογαριασμοί, ενώ αναμένεται να ανοίξουν 2.000 ακόμα.

«Το ΣΔΟΕ έχει σχέση με την αγορά και την πιάτσα. ΤΟ ΣΔΟΕ ανοίγει λογαριασμούς και τους δεσμεύει, δεν παίζει με θεσμούς και πραγματικότητες. Το πάρτι τελείωσε» δήλωσε χθες ο Διευθυντής Ελέγχου του ΣΔΟΕ Ν. Λέκκας σε ραδιοφωνική συνέντευξη.Πηγή Ημερησία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο