Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έρχεται και δεύτερο μισθολόγιο στο Δημόσιο!

Νέο νομοσχέδιο για όσους εξαιρέθηκαν

Έως το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών θα έχει έτοιμο νέο σχέδιο νόμου που θα καθορίζει τις αποδοχές σε περίπου 300.000 υπαλλήλους που εξαιρέθηκαν από το νέο μισθολόγιο που παρουσιάζεται στο πολυνομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί στην Βουλή. Η νέα νομοθετική ρύθμιση θα αφορά στο μισθολόγιο δικαστικών, ένστολων, πανεπιστημιακών, διπλωματών, ανώτατων κληρικών, διευθυντών και επιμελητών ΕΣΥ. Το καθεστώς των βασικών μισθών αυτών των κατηγοριών εργαζομένων, που σήμερα υπάγονται σε ειδικά μισθολόγια, αναμένεται να εξισωθεί με αυτό των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων και οι όποιες διαφοροποιήσεις θα προκύψουν μέσω κάποιων ειδικών επιδομάτων.

Η διαφοροποίηση για τα ειδικά μισθολόγια θα είναι πως θα διατηρηθούν κάποια επιδόματα που προβλέπονται για κάθε κατηγορία προσωπικού.

Οι γιατροί του ΕΣΥ λαμβάνουν για παράδειγμα επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επιδόματα όπως κινδύνου και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενώ στα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καταβάλλεται ερευνητικό επίδομα και επίδομα διδακτικής προετοιμασίας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού η δαπάνη για μισθούς της κεντρικής διοίκησης μειώνεται 9,3% το 2012 στα 10.219 εκατ. από 11.261 εκατ. που εκτιμάται ότι κλείνει φέτος, μετά και τη δεύτερη μείωση 20% της δαπάνης για μισθούς μέσω του ενιαίου μισθολογίου στο τελευταίο δίμηνο του έτους.

Η μισθολογική δαπάνη μειώνεται κατά 550 εκατ. στα 12.615 εκατ. το 2012 και προέρχεται από κατάργηση σημαντικού αριθμού κενών οργανικών θέσεων και επαναπροσδιορισμού θέσεων ευθύνης, καθιέρωση ελαστικών μορφών απασχόλησης στο δημόσιο, παροχή αδειών άνευ αποδοχών, αύξηση ωραρίου εργασίας στις 40 ώρες εβδομαδιαίως, μείωση συμβασιούχων κατά 10% το 2012 πλέον του 50% το 2011, επιβράδυνση ρυθμού λήψης μισθολογικής ωρίμανσης, καθώς και αναπροσαρμογή εισακτέων σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο