Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το επίπεδο ζωής θα «πέσει» στα επίπεδα του... 2004

Βενιζέλος: Η Ελλάδα αναμένει βελτίωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου

Την εθνική αντιπροσωπεία αλλά και τους πολίτες -όπως είπε- ενημέρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι «οι συζητήσεις με την τρόικα για την έκτη δόση ολοκληρώθηκαν και απομένουν μόνο κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες».

Ο υπουργός οικονομικών δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι δυστυχώς το επίπεδο ζωής λόγω της ύφεσης που στο τέλος του 2012 θα φτάσει στο -15%, θα πέσει στα επίπεδα του 2004.

Κατά τον κ. Βενιζέλο το έλλειμμα των 24 δισ. θα κλείσει στα 2,8 δισ. για να έχουμε του χρόνου πρωτογενές πλεόνασμα3,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο αναμένεται να υπάρξει νέο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων «PSI plus», ενώ, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, «η Ελλάδα αναμένει βελτίωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες και η σημερινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας έγινε σε θετικό κλίμα.

Αντικείμενο των σημερινών διαβουλεύσεων, που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο, ήταν τα μέτρα της περιόδου 2013 - 2014 αλλά κατά εναλλακτικά σενάρια, οι οποίες, σύμφωνα με την τρόικα, θα πρέπει να αποδώσουν τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ, ώστε το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο