Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι τράπεζες καθυστερούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Οι τράπεζες καθυστερούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας.
 
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γερμανικού δημόσιου καναλιού, ARD, για το ρόλο των ευρωπαϊκών τραπεζικών κολοσσών στην κρίση.Με τον τίτλο "Ελλάδα, πώς οι τράπεζες καθυστερούν τη χρεοκοπία", η εκπομπή Monitor της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης αναφέρεται στο ρόλο των ευρωπαϊκών τραπεζικών κολοσσών στην κρίση χρέους της Ελλάδας και όλης της Ευρωζώνης. Στην εκπομπή υποστηρίζεται πως οι τραπεζίτες είναι αυτοί, που καθυστέρησαν, και καθυστερούν, τη χρεοκοπία της Ελλάδας, προς όφελός τους και ότι η πτώχευση της ελληνικής οικονομίας ήταν αναπόφευκτη από το 2009. “Η Ελλάδα μπαίνει στην άβυσσο, παρόλα τα μέτρα που λαμβάνονται. Εδώ και δύο χρόνια η Ελλάδα λαμβάνει πακέτα διάσωσης για να αποτρέψει αυτό που της συμβαίνει τώρα”, σημειώνει η παρουσιάστρια.

"Η Ελλάδα δεν μπορεί πια να σωθεί. Αυτό το ξέρουν και οι τράπεζες. Η χώρα είχε χρεοκοπήσει ήδη από το 2009. Η χρεοκοπία ήταν ήδη από τότε αναπόφευκτη. Όμως, παρ΄ όλα αυτά, οι τράπεζες παρέτειναν πάντα ένα έγκαιρο κούρεμα του χρέους με το ίδιο σενάριο τρόμου: "Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο ευρωσύστημα". Ένα σενάριο, που, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν ισχύει και κατά πάσα πιθανότητα το έχουν επινοήσει οι τράπεζες για να κερδίσουν χρόνο. Χρόνο, τον οποίο χρησιμοποίησαν για να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα", αναφέρεται στην εκπομπή, η οποία φιλοξενεί απόψεις ειδικών, αλλά και δηλώσεις του επικεφαλής της Deutsche Bank, Josef Ackermann, καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, οι οποίες, σύμφωνα πάντα με τους συντελεστές του τηλεοπτικού προγράμματος, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Στην εκπομπή αναφέρεται επίσης πόσα χρήματα έχει δώσει η Γερμανία για τον σκοπό της διάσωσης της Ελλάδας, κάτι που όπως υποστηρίζεται θα πρέπει να σταματήσει αλλά και ότι η "κρίση είναι μία στημένη επιχείρηση".

"Το ρίσκο για αυτό (δηλαδή, τη χρεοκοπία) μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους. Τότε, το 2009, θα μπορούσε κανείς να σώσει την Ελλάδα και το ευρώ με 50 δισ. Ευρώ. Τώρα, κοστίζει πολλαπλάσια και οι τράπεζες κάνουν δουλειές με την κρίση. Μάλιστα, όσο αυτό διαρκεί, τόσο πιο αποδοτικό είναι για αυτούς, πάλι εις βάρος των φορολογουμένων", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 
Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο