Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεκατέσσερις offshore εταιρείες δεν πλήρωναν φόρο για πολυτελείς βίλες που διατηρούσαν.

Δεκατέσσερις offshore εταιρείες δεν πλήρωναν φόρο για πολυτελείς βίλες που διατηρούσαν.

Δεκατέσσερις offshore εταιρείες οι οποίες σφύριζαν αδιάφορα έναντι της υποχρέωσης πληρωμής φόρων ύψους 25,9 εκατ. ευρώ για τα πολυτελή ακίνητα που διαθέτουν στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και την Κατερίνη πιάστηκαν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ.

Η αποκάλυψή τους έγινε ύστερα από εκτεταμένη έρευνα του ΣΔΟΕ με διασταυρώσεις κάθε στοιχείου είτε από τις εφορίες, είτε από τις πολεοδομίες, είτε από τα υποθηκοφυλακεία, ή ακόμα και τις αεροφωτογραφίες του Google Earth.
Το μέγεθος της φοροδιαφυγής, η οποία στην απλούστερη περίπτωση έγκειται στην αποφυγή καταβολής φόρων για πολυτελή ακίνητα, αναδεικνύεται ανάγλυφα από μία και μόνο περίπτωση: την offshore Ν.Α η οποία αποκαλύφθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και καλείται να πληρώσει φόρους 21,288 εκατ. ευρώ από τα 25,998 εκατ. που βεβαιώθηκαν συνολικά για τις πρώτες 14 περιπτώσεις ελέγχων που έχουν ολοκληρωθεί.

Φάντασμα. Η δεύτερη πλουσιότερη offshore , η W.T. International Limited για τα ακίνητα που διαθέτει στη Θεσσαλονίκη καλείται να καταβάλει φόρους 2,471 εκατ. ευρώ, ενώ τρίτη στη λίστα του ΣΔΟΕ έρχεται η P. Limited, η οποία δεν είχε καν ΑΦΜ, αλλά διαθέτει ακίνητη περιουσία εκατομμυρίων στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και καλείται τώρα να πληρώσει 762.588 ευρώ φόρων χωρίς να υπολογίζονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Οι φοροπαραβάσεις οι οποίες έχουν καταλογιστεί στις 14 offshore αφορούν μη καταβολή ειδικού φόρου ακινήτων 3% επί της αντικειμενικής αξίας από το 2003 έως και το 2009 και 15% επί της αντικειμενικής αξίας το 2010 και το 2011, φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας έως και το 2006, ειδικό τέλος ακινήτων για τα έτη 2007-2009 και φόρο ακίνητης περιουσίας για το 2010.

Η είσπραξη των παραπάνω φόρων θεωρείται δεδομένη από πηγές του υπουργείου Οικονομικών που διευκρινίζουν ότι το ύψος των βεβαιωθέντων φόρων σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση των ποινών έναντι των φοροφυγάδων, του Αυτόφωρου συμπεριλαμβανομένου όπως και της κατάσχεσης και πλειστηριασμού ακινήτων θα οδηγήσουν τους φόρους στο ταμείο του Δημοσίου.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο