Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την τρόικα περιμένουν Μέρκελ - Σαρκοζί για την Ελλάδα.

Τι δήλωσαν οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας μετά τη συνάντηση τους.

Για συμφωνία στις γενικές αρχές επίλυσης της κρίσης έκαναν λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας μετά τη συνάντηση τους. Αναφερόμενοι στην Ελλάδα τόνισαν και οι δύο ότι περιμένουν τα αποτελέσματα της τρόικα. "Περιμένουμε την έκθεση. Θα λάβουμε τις αποφάσεις που χρειάζεται" τόνισε για την Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε ότι: "Είμαστε σε στενή συνεργασία με την τρόικα" και πρόσθεσε πάντως: "Η Ελλάδα αποτελεί κομμάτι της ευρωζώνης και εμείς θα βρούμε λύσεις για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη".

Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ακόμη ότι η απάντηση στην κρίση θα δοθεί πριν το τέλος του Οκτωβρίου. Όπως είπε η Α. Μέρκελ "σήμερα δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες".

Ο κ. Σαρκοζί είπε ότι θα γίνει ενίσχυση της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών σε συνεργασία με τη Γερμανία, ενώ επεσήμανε ότι ο EFSF θα είναι απόλυτα λειτουργικός.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασαν σήμερα την αποφασιστικότητά τους να στηρίξουν τις τράπεζες που είναι εκτεθειμένες στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, στη διάρκεια συνομιλιών στο Βερολίνο. "Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ανακεφαλαίωση των τραπεζών μας", δήλωσε η Μέρκελ.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε, ωστόσο οι δύο ηγέτες θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους σε δείπνο που ακολουθεί. Σύμφωνα με διαπραγματευτές της γερμανικής πλευράς που μετέχουν στις συζητήσεις, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξετάζουν ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους έως και 60%, κάτι που ενδέχεται να συζητηθεί στη συνάντηση ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο.

Η Γερμανία και η Γαλλία είναι έτοιμες να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες και θέλουν να το κάνουν σύμφωνα με κοινά κριτήρια, δήλωσε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ.

 "Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας", είπε η λ. Μέρκελ.

"Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να εφαρμοστούν τα ίδια κριτήρια, και κριτήρια που θα είναι αποδεκτά από όλες τις πλευρές", είπε. "Θα ζητήσουμε από όλες τις σχετικές αρχές... να ελέγξουν ότι αυτό που κάνουμε είναι βιώσιμο".

"Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες σήμερα, θα παρουσιάσουμε ένα πλήρες πακέτο" για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης στα τέλη του μηνός, πρόσθεσε η Μέρκελ.
24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο