Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Στους 109.000 οι «μαϊμού» συνταξιούχοι

«Κοστίζουν» στο κράτος 1,3 δισ. ευρώ το χρόνο

Έληξε σήμερα η προθεσμία που είχε δώσει στους συνταξιούχος ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος για να απογραφούν.

Υπενθυμίζεται ότι μολονότι η προθεσμία έληξε την περασμένη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, είπε πως όσοι θελήσουν να απογραφούν στις τράπεζες μέχρι και σήμερα θα συμπεριληφθούν στον σχετικό κατάλογο, αφού το ΙΚΑ θα παραλάβει τις εγγραφές από το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ την Τετάρτη.

Στους 898.643 ανήλθαν τελικά οι δικαιούχοι κύριας και επικουρικής σύνταξης, που απεγράφησαν, ενώ στους 109.421 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των μη απογεγραμμένων, όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση της απογραφής των δικαιούχων κύριας και επικουρικής σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της απογραφής, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν απεγράφησαν 99.131 δικαιούχοι κύριας ή και επικουρικής σύνταξης και 10.290 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης.

Στα διευθυντικά κλιμάκια του ΙΚΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των 109.000 που δεν απογράφηκαν, είναι συνταξιούχοι «φαντάσματα» οι οποίοι όμως κοστίζουν κάθε χρόνο στο ταμείο 1,3 δισεκατομμύρια!

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το ΙΚΑ θα αναζητήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που έχει δοθεί παράνομα σε συνταξιούχους «μαϊμού».
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο