Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ανοιξαν και επισήμως από χθες οι «πύλες» της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα. ....

Ανοιξαν και επισήμως από χθες οι «πύλες» της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα.
Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν το Διαδίκτυο για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, θα διαπιστώσουν ότι πρόκειται στην ουσία για μία νέα υπηρεσία, καθώς εφέτος προσφέρονται ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες. Πρωτίστως είναι εφικτή η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος με την υποβολή της. Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης μπορεί να παίρνει κατευθείαν το εκκαθαριστικό του με την υποβολή της δήλωσής του. Επιπρόσθετα, υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά όπως:
- Εκτεταμένος έλεγχος λαθών και συμπλήρωσης στοιχείων
- Αμεση ανάκτηση πληροφοριών
- Εξαγωγή και εκτύπωση συμπληρωμένης δήλωσης σε ψηφιακή μορφή (pdf)
Κατόπιν αυτών, η δήλωση συμπληρώνεται εύκολα και απλά, με ελαχιστοποίηση της πιθανότητας λάθους, ενώ ο πολίτης μπορεί να γνωρίζει αμέσως το πιστωτικό ή χρεωστικό ποσό φόρου. Η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται, όπως και πριν, μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που ο πολίτης λαμβάνει ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.
Σημειώνεται ότι για τη χρήση της υπηρεσίας αυτής, που είναι προσβάσιμη από τους διαδικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr, είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης από την υπηρεσία του TAXISnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόψη ότι απαιτείται χρονικό διάστημα 3-5 εργασίμων ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης μέχρι την παραλαβή των κωδικών τους. 

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο