Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Από το Γραφείο  Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών  ανακοινώνονται τα εξής:

Τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που ανακοινώθηκαν σήμερα για το ΑΕΠ της περιόδου 2005-2010, όπως αυτά προκύπτουν από την εφαρμογή των στατιστικών μεθόδων που παρουσιάζονται από την ΕΛΣΤΑΤ στην ανακοίνωσή της, δείχνουν τα εξής:

- Τα νέα στοιχεία δεν επηρεάζουν τους δημοσιονομικούς  στόχους του 2011 και του 2012 που είναι προσδιορισμένοι σε απόλυτους αριθμούς και επί τη βάσει των οποίων έχει καταρτιστεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 που κατατέθηκε στη Βουλή.
- Επί διακυβέρνησης ΝΔ δεν επήλθε μόνον δημοσιονομικός εκτροχιασμός, ο οποίος μάλιστα και απεκρύβη (Greek statistics), αλλά υπήρξαν και υπερεκτιμημένοι ρυθμοί ανάπτυξης.
- Όχι μόνον το δημοσιονομικό έλλειμμα αυξανόταν συνεχώς από το 2005, αλλά και οι ρυθμοί ανάπτυξης ακολούθησαν μια συνεχή καθοδική πορεία.
- Οι αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2008 (-0,2%), όταν για πρώτη φορά μετά από μιάμισι δεκαετία υπήρξε αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης. Το 2009 και παρά την αύξηση των πρωτογενών δαπανών κατά 15% και δημοσιονομικό έλλειμμα που ξεπερνούσε τα 36 δισ. ευρώ, η ύφεση έφτασε το -3,2%, πολύ κοντά στο -3,5% που υπήρξε το 2010, τη χρονιά της πιο γρήγορης δημοσιονομικής προσαρμογής και σκληρών μέτρων.
- Το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2009 ανήλθε τελικά στο 15,7%, ακόμη υψηλότερο από αυτό που έδειχναν οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις.
- Το 2010 υπήρξε πρωτοφανής για τα διεθνή δεδομένα μείωση του ελλείμματος κατά 5,1 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

Άρα, η ΝΔ καλό είναι να αποφεύγει να μιλάει για δημοσιονομική εξυγίανση και για ανάπτυξη. Τα δύο αυτά οικονομικά μεγέθη βρίσκονταν σε διαρκή επιδείνωση επί των ημερών της. Ο δε δημοσιονομικός εκτροχιασμός που προκάλεσε θα ταλαιπωρεί συνεχώς και για αρκετά χρόνια τους Έλληνες πολίτες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vedro | Οκτωβρίου 6, 2011 8:10 π.μ. | Reply
για τα στοιχεία τα μιλημένα από την ΕΕ για να μπούμε υπό επιτήρηση εννοεί??
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο