Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ε.Βενιζέλος: Αν πληρώσουν οι πολίτες τους φόρους θα υπάρχουν χρήματα για τους μισθούς του δημοσίου

"Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα", υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών στην έκτακτη συνέντευξη τύπου.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ακάλυπτος τίτλος του δημοσίου" υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών κατά τη συνέντευξη τύπου και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη καταβολή μισθών και συντάξεων. "Όμως για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις από το δημόσιο, πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν τους φόρους τους" είπε με νόημα ο υπουργός και σημείωσε ότι οι υπολογισμοί έχουν γίνει σύμφωνα με συγκεκριμένες ροές χρημάτων, ενώ επανέλαβε ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου υπάρχουν τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα.

"Παρατηρώ να υπάρχει αντίδραση στην τρόικα και από την άλλη μεριά όλοι ζητούν να είναι εδώ και να μην έχουμε κενό στις συνομιλίες", τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις. "Πρέπει να διαλέξουμε. Αυτές οι αντιφάσεις δεν οδηγούν πουθενά. Οι Έλληνες πολίτες είναι συντριπτικά κατά της μονιμότητας. Όλοι λένε ότι είναι μεγάλος ο δημόσιος τομέας", είπε και τόνισε ότι πρέπει να αποφασίσουμε πως θέλουμε να κινηθούμε.

Απαντώντας σε ερώτηση του 24h.gr υπογράμμισε ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου έχει μεγάλη σημασία. "Για την Ελλάδα θα γίνει ότι καλύτερο. Τίποτα λιγότερο από αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Κινούμαστε πάντα θεσμικά. Οι συζητήσεις που γίνονται στα διεθνή ΜΜΕ και από αυτούς που έχουν συμφέρον, δεν έχουν καμία σχέση με τη γραμμή μας" είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός, απευθυνόμενος στη ΝΔ, επεσήμανε ότι: "Δυστυχώς υπάρχει ένα παιχνίδι. Με δεδομένο ότι υπάρχει κυβέρνηση και μια κοινοβουλευτική ομάδα που σηκώνει ένα σταυρό πολλοί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει λύση, όμως δημαγωγικά παίζουν εις βάρος του τόπου".

Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι το Eurogroup έστειλε τρία βασικά μηνύματα:

    Το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο. Όλες οι τράπεζες και οι ελληνικές είναι διασφαλισμένες.
    Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος του ευρώ.
    Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για default.

Σχετικά με τα μέτρα είπε ότι κρίθηκαν εντυπωσιακά γιατί είναι σκληρά. "Άλλαξε το κλίμα" είπε ο υπουργός και επεσήμανε ότι το ερώτημα είναι αν θα εφαρμοστούν τα μέτρα. "Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, αρκεί να είμαστε οργανωμένοι και συνεπείς. Δεν αρκεί να ψηφίζουμε, πρέπει να εφαρμόζουμε" τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Για τις εγγυήσεις προς τη Φινλανδία είπε ότι θα καλυφθεί από το ελληνικό δημόσιο με ομόλογα τα οποία αντιστοιχούν σε εγγύηση ύψους 880 εκατ. ευρώ. "Το τελευταίο χρονικό διάστημα έγινα στόχος χυδαίας επίθεσης από τον κ. Σαμαρά" είπε για το θέμα των εγγυήσεων.

Είπε ακόμη ότι: "Το ζητούμενο δεν είναι η 6η δόση. Να μην αρκετούμε στην εκταμίευση δόσης, αλλά να διαμορφώσουμε τις αποφάσεις για το νέο πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα το ζήτημα είναι να πειστούν οι αγορές ότι έχουμε βιώσιμη λύση". Απέδωσε στην βαθύτερη ύφεση το δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 8,5% του 2011, που εμφανίζει απόκλιση σε σχέση με τους στόχους και είπε ότι οι επόμενοι τρεις μήνες είναι κρίσιμοι και αν δεν λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός και η ανάλογη συμπεριφορά των πολιτών, τότε προφανώς μπορεί να έχουμε προβλήματα ακόμη και με τον στόχο του 8,5% έλλειμμα.

Αναφερόμενος στην απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης της 13ης Οκτωβρίου, είπε ότι αυτό έγινε γιατί 17 και 18 συνεδριάζει το ευρωπαϊκό συμβούλιο, γιατί θα ψηφιστούν οι ρυθμίσεις για τον EFSF, αλλά και γιατί αναμένεται η έκθεση της τρόικας.

24H.GR
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ATE | Οκτωβρίου 4, 2011 3:44 μ.μ. | Reply
οι πολιτες δεν εχουν λεφτα για φορους , να πληρωσουν τα λαμογια που εκτρεφατε τοσα χρονια...
image description doctor | Οκτωβρίου 4, 2011 4:29 μ.μ. | Reply
Άντε γαμηθείτε επιτέλους ρε. Αντί να τρομοκρατείτε τον κόσμο βρείτε τα λαμόγια του κόμματός σας, τις μαύρες σακούλες του Τσουκάτου, τα μαύρα χρήματα της Ελβετίας και μετά μιλήστε.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ. ΤΕΛΟΣ!
Τέτοια διλήματα βάλτα εκεί που ξέρεις χοντρέ.
image description bizlog | Οκτωβρίου 4, 2011 4:17 μ.μ. | Reply
Σαν να λέει σε εμένα τον ιδιωτικό υπάλληλο που δουλεύω 14 ώρες τη μέρα, ΜΗΝ πληρώνεις για τους δημόσιους υπαλλήλους που απεργούν κάθε τρεις και λίγο και με ταλαιπωρούν....
image description gkazan | Οκτωβρίου 4, 2011 5:35 μ.μ. | Reply
Πολλά κιλά ΜΑΛΑΚΑΣ!... 1 ωρα συνέντευξη, 1 ώρα ΜΑΛΑΚΙΕΣ, κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν πειράζει όμως, αφού ξεφτιλίζεται όπως λέει για την χώρα έξω, θα τον ξεφτιλίσουμε και εμείς εδώ... Να είναι η ξευτίλα σφαιρική... Όσον αφορά τα λαμόγια που εξέθρεψαν, ιδίως από '81 και μετά, να πάνε να εισπράξουν από ποιόν; Τον Λαλιώτη (ΥΠΕΧΩΔΕ); Τον Παπούλια (ΠΡΟΕΔΡΑΣ); Τον Καραμανλή (Πεη-station); Τον Σημίτη (Tupper-man ή αλλιώς Χρηματιστηριάκιας); Επειδή όσοι "έβγαλαν" ή έχουν χρήματα στην Ελβετία, δεν ανήκουν στην μεσαία τάξη, όπως θα ήθελα να πιστεύω ότι ακόμα κάποιοι ανήκουμε, ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ των λογαριασμών ΟΛΩΝ και έτσι θα αποπληρωθούν δάνεια και θα έχουμε και άλλα τόσα (600 δις δεν είπαν ότι έχουν βρεί εκεί;)... Γιατί αυτοί που τα έβγαλαν αυτά τα χρήματα, εις βάρος ΟΛΩΝ μας τα έβγαλαν... Αλλά από το Ελληνικό Δημοκρατικό Πολίτευμα δεν μπορούμε να περιμένουμε τέτοιες "ακραίες" λύσεις.. Υ.Γ. Σε 10 χρόνια θα "γιορτάσουμε" τα 200 χρόνια από την Επανάσταση ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΙ και ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ... Και ο μεθύστακας, πανίβλακας ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ μίλησε για ειρηνική συμβίωση Ελλήνων-Οθωμανών για 500 χρόνια... Στην Αρχαία Ελλάδα αυτό θα θεωρείτο προδοσία και θα τιμωρείτο αναλόγως. Εδώ είναι "ελευθερία απόψεως". Αυτά να τα πει στα μνήματα των Μεσολογγιτών.
image description vedro | Οκτωβρίου 4, 2011 5:03 μ.μ. | Reply
μαζί τα φάγαμε,μόνοι μας τον ήπιαμε...
image description Panagiotis_thess | Οκτωβρίου 5, 2011 12:23 π.μ. | Reply
Είναι δυνατόν ένα τόσο χοντρό κεφάλι να μην έχει καθόλου μυαλό μέσα;;; ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ τα λεφτά, όταν η ανεργία καλπάζει και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ο αλήτης θέλει να μας (φάει) τα σπίτια που έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε με το αίμα μας. Ε λοιπόν επειδή τον συμπαθώ τον χοντρό και επειδή δεν έχω πλέον λεφτά να του δώσω, αποφάσισα να γίνω δωρητής οργάνων, και να του δώσω τα αρχ@@α μου, για να πληρωθούν οι καημένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, να φάει και ο χοντρός. Τι να κάνω είμαι άνθρωπος τους λυπάμαι, έχουν και οικογένειες παιδιά, είναι κρίμα!!!
image description SCORPIOS | Οκτωβρίου 5, 2011 10:51 π.μ. | Reply
Πρωτα πρωτα ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΕ (οπως ΟΛΟΙ που εχουν περάσει από τη βουλή) να μας εξηγησεις πως βρεθηκες με καταθεσεις 3 εκκ. ευρώ. Μετά να μου δωσεις την επιστροφή που μου χρωστάς 3,5 μηνες. Και μετά θα το σκεφτώ αν θα πάρεις κάτι . Προς το παρόν, ουτε εισφορά, ουτε ΤΙΠΟΤΑ!!! Θα πάρεις το γκιώνη!!! Στο 2012 το βλεπω απίθανο να μπούμε χωρίς κάποιο πιστωτικό γεγονός ή δυστυχώς "άλλου" ειδους γεγονότα.....
image description robolas | Οκτωβρίου 6, 2011 2:12 μ.μ. | Reply
πάρε σήμερα τα τρία (βάλε και δυο 00) να συμπληρωθεί και να εξοφληθεί η 1η δόση και μέχρι τη 2η δόση αν εχουν ξαναφυτρώσει στα ξαναδίνω.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο