Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νεκρώνουν αύριο οι υπηρεσίες του Δημοσίου και τα δικαστήρια.

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ επίκειται νέα 24ωρη απεργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις 19 Οκτωβρίου.

Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις ομοσπονδίες-μέλη της στις ΔΕΚΟ, στους οργανισμούς και φορείς που προωθούνται εφεδρείες και τονίστηκε η αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής και ενότητας στον αγώνα. Τα συνδικάτα απορρίπτουν την εργασιακή εφεδρεία ως μέτρο αυθαίρετο και αντικοινωνικό, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εμφανίσει ως δήθεν «φάρμακο» για την κρίση και το χρέος. Αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι και διοικητικοί-τεχνικοί στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς με αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ αναμένονται και προβλήματα στα δικαστήρια της χώρας, αφού και οι δικηγόροι δήλωσαν αποχή από τα καθήκοντά τους για να συμμετάσχουν στην απεργία.

Οπως τονίζουν σε ανακοινώσεις τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση και πλήττουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα τους δικηγόρους, με την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, της ειδικής έκτακτης εισφοράς και του τέλους ακινήτων, με τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, με την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και με την επιβολή ΦΠΑ 23%.

ΤΡΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ
Ακινητοποιημένα θα είναι αύριο τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στις ΔΕΚΟ, ενώ καθηλωμένα στο έδαφος θα μείνουν και τα αεροπλάνα λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία. Αντίθετα, κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι εργαζόμενοι των οποίων προσανατολίζονται σε συμβολικές στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας της Τετάρτης.

Ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα. Πάντως, στη χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων στα λεωφορεία υπήρξε μεγάλη ένταση, χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση, αφού, σύμφωνα με το προεδρείο, δεν υπήρχε απαρτία. Διαφορετική, όμως, άποψη είχαν οι άλλες παρατάξεις, οι οποίες είχαν εισηγηθεί 24ωρη απεργία για αύριο. Οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο προσανατολίζονται να εργαστούν κανονικά αύριο, προχωρώντας ίσως σε ολιγόωρες στάσεις εργασίας, με στόχο να διευκολύνουν τη μετάβαση των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ
Θα κατεβάσουν ρολά τα εμπορικά καταστήματα στις 19 Οκτωβρίου 2011 σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Χθες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ανοικτό διοικητικό συμβούλιο με συμμετοχή όλων των προέδρων των Ομοσπονδιών Εμπορικών Συλλόγων της χώρας. Αντικείμενο του έκτακτου αυτού συμβουλίου ήταν η απόφαση για τη λήψη συγκεκριμένων δράσεων ενάντια στα καταφανώς άδικα οικονομικά μέτρα τα οποία δίνουν το τελειωτικό χτύπημα, στην ήδη χειμαζόμενη ελληνική αγορά.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου προκειμένου να δηλώσει το εμπόριο την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική.

Η ΕΣΕΕ καλεί τους εμπόρους να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν στις 5 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν με το κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 19.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο