Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναβολή απόφασης για την 6η δόση στην Ελλάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν έλαβαν απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα. Παράλληλα, ακυρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου.

Περισσότερα διαρθρωτικά μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις ζητούν οι ΕυρωπαίοιΈνα νέο θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες γύρω από τη χορήγηση της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας. Η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, δηλαδή των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, διακόπηκε στην ουσία στο Λουξεμβούργο, καθώς δεν κατέληγε σε κανένα αποτέλεσμα.  

Με δεδομένο πως οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται, σε αντίθεση με τα όσα διαβεβαίωνε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, εκτιμήθηκε πως δεν είναι δυνατόν η σχετική έκθεση προόδου να έχει συνταχθεί μέχρι τις 13 του μήνα. Υπό αυτές τις συνθήκες, αποφασίστηκε να αναβληθεί το Eurogroup, που θα λάμβανε χώρα στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση της Ελλάδας πηγαίνει πίσω, τουλάχιστον έως τη σύνοδο της 18ης Οκτωβρίου, και με την τελική απόφαση να πρέπει να εκδοθεί έως το τέλος του ίδιου μήνα. Πού κολλάνε οι διαπραγματεύσεις;

Στο γεγονός πως, ενώ έχουν κλείσει τα δημοσιονομικά μέτρα για φέτος και το 2012, οι Ευρωπαίοι ζητούν περισσότερα διαρθρωτικά μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις για την ίδια περίοδο, αλλά και περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα και πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων για το 2013 και το 2014.

Έτσι, στην ουσία η έκτη δόση είναι στον αέρα, πιθανότατα και οι πληρωμές μισθών και συντάξεων του επόμενου μήνα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας στο συμβούλιο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε πως η Ελλάδα καταβάλλει σκληρή προσπάθεια, προσθέτοντας ότι “τα μέλη της Ευρωζώνης θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας”.

Υποστήριξε πως κανείς δεν υποστηρίζει τη χρεοκοπία ή την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά δεν απέκλεισε αλλαγές στους όρους συμμετοχής των ιδιωτών, σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο