Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απελευθέρωση χωρίς όρους των κλειστών επαγγελμάτων.

Απελευθέρωση χωρίς όρους των κλειστών επαγγελμάτων.          
 
 AΣΦYKTIKEΣ πέσεις για να «ανοίξουν» άμεσα 370 επαγγέλματα δέχθηκαν χθες οι αρμόδιοι υπουργοί κατά τις συναντήσεις που είχαν με τους επικεφαλής της τρόικας.

Το Yπουργείο Οικονομικών εξετάζει την τροποποίηση του σχετικού νόμου ή την αλλαγή των προεδρικών διαταγμάτων που απελευθερώνουν τα επαγγέλματα του δικηγόρου, του συμβολαιογράφου, του μηχανικού, του φαρμακοποιού και του ορκωτού λογιστή.

Αρχικά είχε γίνει προσπάθεια να υπάρξουν εξαιρέσεις αρκετών από τα επαγγέλματα για λόγους «δημοσίου συμφέροντος». Τώρα το σχέδιο αυτό αναστέλλεται και όλα πηγαίνουν για απελευθέρωση, ανεξάρτητα από τους «τριγμούς» που θα προκαλέσουν σε κοινωνικό επίπεδο.

Το «εναρκτήριο λάκτισμα» θα δοθεί στον χώρο των μεταφορών με πλήρη απελευθέρωση των ταξί και μείωση του χρόνου για την απελευθέρωση των φορτηγών Δ.Χ. από το 2013.

Ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης παρουσίασε στο κλιμάκιο των ελεγκτών το νομοσχέδιο για τα φορτηγά και τα ταξί και τους ενημέρωσε για την πορεία εξυγίανσης του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ.

Οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν την προώθηση του νομοσχεδίου για άμεση απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ ο υπουργός έστειλε σαφές μήνυμα με δήλωσή του ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Κρίσιμες αλλαγές θα είναι επίσης οι διατάξεις που θα ορίζουν νέο τρόπο εξασφάλισης των καταβολών των ασφαλιστικών εισφορών από την ελάχιστη αμοιβή (για όλους πλην των φαρμακοποιών).

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο