Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το ομόλογο του... αιώνα εξετάζει η Ελλάδα!

Θα έχει διάρκεια εκατό χρόνων

Βασική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εκδώσει ένα 100ετές ομόλογο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις τραπεζίτη, ο οποίος συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση, μία από τις βασικές επιλογές που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να εκδώσει το ομολόγο του... αιώνα.

Ανάμεσα στις τράπεζες, που συμβουλεύουν την Ελλάδα, είναι η BNP Paribas, η Deutsche Bank η HSBC αλλά και η Lazard. Σύμφωνα με το Reuters, η ζήτηση για ένα τέτοιο ομόλογο, που εξέδωσε το Μεξικό, ήταν ικανοποιητική και ενδεχομένως να είχε νόημα για την Ελλάδα. «Το κόστος χρηματοδότησης της Ελλάδας θα ήταν "φρικτό", αλλά το πιο σημαντικό από μια τέτοια κίνηση είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας», δήλωσε ο Tim Jagger, από την RBS στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτή η κίνηση θα καθησύχαζε τις αγορές, καθώς οι Ευρωπαίοι θα τοποθετούσαν μακριά το ελληνικό πρόβλημα. Όπως ανέφερε τραπεζίτης στο πρακτορείο, θα είναι δομημένο σαν τα ομόλογα Brady, που χρησιμοποιήθηκαν για να σώσουν χώρες της Λατινικής Αμερικής στη δεκαετία του 1980. Το σχέδιο, που αναλύει το πρακτορείο, αναφέρεται σε ανταλλαγή του υφιστάμενου χρέους στο πρότυπο της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, αλλά το χρέος να μετακυληθεί για 100 χρόνια και όχι για 40 χρόνια.
Πηγή: 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο