Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δε θα μείνει κανένα επάγγελμα κλειστό

«Δε θα μείνει κανένα επάγγελμα κλειστό» είναι η υπόσχεση υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην τρόικα και οι επικεφαλής των δανειστών μας σε συνεργασία με τα στελέχη της Kομισιόν και του ΔΝΤ που έχουν εγκατασταθεί σε όλα τα υπουργείο περιμένουν να δουν πως αυτή η υπόσχεση αυτή θα γίνει πράξη.

Έτσι, 370 επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν με ότι αυτό συνεπάγεται για 3,5 εκατομμύρια επαγγελματίες.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την τροποποίηση του σχετικού νόμου ή την αλλαγή των προεδρικών διαταγμάτων που απελευθερώνουν τα επαγγέλματα του δικηγόρου του συμβολαιογράφου του μηχανικού του φαρμακοποιού και του ορκωτού λογιστή.

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα αποτελέσει ο χώρος των μεταφορών με πλήρη απελευθέρωση των ταξί και μείωση του χρόνου για απελευθέρωσης των φορτηγών ΔΧ από το 2013 που είχε αποφασιστεί αρχικά μέχρι και τα μέσα του 2012.

Κρίσιμες αλλαγές θα είναι επίσης, διατάξεις που θα ορίζουν νέο τρόπο εξασφάλισης των καταβολών των ασφαλιστικών εισφορών τους από την ελάχιστη αμοιβή (για όλους πλην των φαρμακοποιών).

Στους φαρμακοποιούς θα πάψουν οριστικά πληθυσμιακά κριτήρια ενώ θα επιτραπεί η ελεύθερη δράση των δικηγορικών εταιριών σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το κύμα των απελευθερώσεων όμως θα έχει ως βασικό στόχο τα επαγγέλματα που θα απελευθερωθούν πανευρωπαϊκά. Aρχικά είχε γίνει προσπάθεια να υπάρξουν εξαιρέσεις αρκετών από τα επαγγέλματα για λόγους «δημοσίου συμφέροντος».

Τώρα το σχέδιο αυτό αναστέλλεται και όλα πηγαίνουν για απελευθέρωση ανεξάρτητα από τους τριγμούς που θα προκαλέσουν σε κοινωνικό επίπεδο.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description theopan | Οκτωβρίου 2, 2011 1:00 μ.μ. | Reply
Βενιζέλε κάνε ό,τι καταλαβαίνεις! Αφού δεν έχεις τη νοημοσύνη φαφλατά και κενολόγε, να καταλάβεις ότι σε όποια χώρα εφαρμόστηκε η ασύδωτη "απελευθέρωση", ανακλήθηκε άρον άρον για λόγους ΚΡΑΤΙΚΟΥ (ταμειακού) συμφέροντος εκτός από Δημοσίου, "ελευθέρωσέ" τα όλα! Έτσι κι αλλιώς λαϊκισμοί τέτοιου είδους πιάνουν στους χαχόλους. Μην ζοριστείς μετά όμως που θα δεις οικοδομικές άδειες να βγαίνουν έναντι τιμήματος "100 ευρώ+ ΦΠΑ" και δικηγορικές υπηρεσίες να παρέχονται "δωρεάν".
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο