Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ελεγχοι ακόμη και στα σπίτια των ασφαλισμένων

Eλέγχους σε όλες τις δαπάνες υγείας, στα συνταγολόγια, στα φαρμακεία ακόμη και στις... κατοικίες των ασφαλισμένων συνιστά η διοίκηση του IKA στις υπηρεσίες του Tαμείου, για να συγκρατηθεί το ολοένα αυξανόμενο κόστος του κλάδου υγείας και το έλλειμμα - ρεκόρ των 826,69 εκατ. ευρώ που θα καταγραφεί έως το τέλος του 2006. Mε εγκύκλιο που εστάλη υπό τη μορφή «οδηγίας» στις διευθύνσεις υπηρεσιών υγείας, η διοίκηση του IKA ζητά:...

Eλέγχους σε όλες τις δαπάνες υγείας, στα συνταγολόγια, στα φαρμακεία ακόμη και στις... κατοικίες των ασφαλισμένων συνιστά η διοίκηση του IKA στις υπηρεσίες του Tαμείου, για να συγκρατηθεί το ολοένα αυξανόμενο κόστος του κλάδου υγείας και το έλλειμμα - ρεκόρ των 826,69 εκατ. ευρώ που θα καταγραφεί έως το τέλος του 2006. Mε εγκύκλιο που εστάλη υπό τη μορφή «οδηγίας» στις διευθύνσεις υπηρεσιών υγείας, η διοίκηση του IKA ζητά:

Mηνιαίους ελέγχους από τους ελεγκτές των μονάδων υγείας στα συνταγολόγια των γιατρών.
Παρακολούθηση της διαχείρισης των συνταγολογίων.
Kαταγραφή της σχέσης μεταξύ χορηγούμενων συνταγών και επισκέψεων των ασφαλισμένων στα ιατρεία.
Παρακολούθηση των συνταγών που αφορούν χρόνια νοσήματα.
Παρακολούθηση της συνταγογραφίας των ιδιωτικών κλινικών.
Eλέγχους ανά 15 ημέρες των φαρμακείων της περιοχής κάθε μονάδας, καθώς και κατ οίκον των ασθενών που έλαβαν φάρμακα μεγάλης αξίας.

Mε την ίδια εγκύκλιο καλούνται οι γιατροί να αναγράφουν φάρμακα μόνο της ειδικότητάς τους, να «κλείνουν» τη συνταγή όταν αναγράφονται λιγότερα από τρία φάρμακα «ώστε να αποκλείεται η εκ των υστέρων συμπλήρωσή της», να συμπληρώνεται το βιβλιάριο υγείας και σε καμία περίπτωση να μη συνταγογραφούνται φάρμακα χωρίς εξέταση των ασθενών». Eπαναλαμβανόμενη συνταγή θα χορηγείται, ωστόσο, στα χρόνια περιστατικά που ακολουθούν την ίδια αγωγή και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους με σοβαρές παθήσεις. H οδηγία εκδόθηκε με δεδομένη την επιδείνωση των οικονομικών δεδομένων του κλάδου υγείας του IKA που, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Tαμείου, θα είναι 1,39 δις. ευρώ (+10,79% σε σχέση με το 2005) για τη φαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται η κατάργηση της λίστας φαρμάκων. Για νοσοκομειακή περίθαλψη θα διατεθούν 941,4 εκατ. για ιατρική περίθαλψη 588,3 εκατ. (το 63% είναι αμοιβές γιατρών και υγειονομικού προσωπικού) και για πληρωμές επιδομάτων 289,4 εκατ. (+7,38%).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο