Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σήμερα η επιστροφή των "ξενιτεμένων" της τρόικας.

Μετά την αποστολή έγγραφων εγγυήσεων για πλήρη συμμόρφωση από τους Παπανδρέου και Βενιζέλο“Στην Αθήνα θα επιστρέψει σήμερα το αρμόδιο κλιμάκιο της τρόικας, για να επισφραγίσει τα νέα μέτρα μείωσης του ελλείμματος, με σκοπό να δώσει το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της 6ης δόσης και την αποφυγή πιθανής χρεωκοπίας της χώρας, μετά από την αποστολή έγγραφων δεσμεύσεων - επιστολών του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου για την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και την τήρηση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής” αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς, στο οποίο τονίζεται ότι οι εν λόγω επιστολές δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά εστάλησαν και αποτελούσαν βασική προϋπόθεση για την επιστροφή της τρόικας στο τραπέζι των συνομιλιών.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, “η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να τους πείσει ότι είναι διατεθειμένη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στις 2 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να αναχωρήσουν, αφήνοντας τις διαπραγματεύσεις στο κενό”.

“Πιστεύω ότι στο τέλος οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης θα προχωρήσουν στην εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα. Δε θα τολμήσουν να κάνουν πίσω τώρα, καθώς η δημοσιονομική στήριξη αυτή τη στιγμή είναι πολιτική απόφαση” σημειώνει ο Γιοργκ Κρέμερ, οικονομικός αναλυτής της Commerzbank.

Σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του αρθρογράφου, η έκτη δόση θα δοθεί σίγουρα στην Ελλάδα, καθώς "η παγκόσμια ανησυχία για πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδας, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο το διεθνές οικονομικό σύστημα, αυξάνεται κάθε μέρα που περνάει".

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο