Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο 0,1% ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αυστριακός καγκελάριος

Ο φόρος που πρότεινε η Ε.Ε να επιβάλλεται στις χρηματοπιστωτικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές θα ανέρχεται σε 0,1% στις αγοραπωλησίες μετοχών και ομολόγων και 0,01% στα παράγωγα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν. Η ανακοίνωση αυτή του Φάιμαν επιβεβαιώνει πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιήσει νωρίτερα πηγές της Ε.Ε.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καλωσόρισε την πρόταση, την οποία έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Επιτέλους, οι χρηματοοικονομικές αγορές θα συνεισφέρουν και αυτές στην σταθεροποίηση των εθνικών προϋπολογισμών» είπε ο Φάιμαν
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Σεπτεμβρίου 28, 2011 4:09 μ.μ. | Reply
Πω,πω, τεράστιος φόρος. Μιλάμε για ισόποση συνεισφορά των αγορών σε σχέση με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Άντε στο διάολο τοκογλύφοι...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο