Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναδρομικά και το νέο σύστημα των αποδείξεων - Αποσύνδεσή τους από το αφορολόγητο.

Αναδρομικά και το νέο σύστημα των αποδείξεων - αποσύνδεσή τους από το Αφορολόγητο.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, μεταξύ των οποίων η διεύρυνση της εφαρμογής χαμηλότερου αφορολόγητου και στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες των συνταξιούχων και των νέων όπως επίσης την αποσύνδεση των αποδείξεων από το αφορολόγητο με πρόβλεψη, όμως, προστίμων, στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώνουν ένα (μεγάλο) ποσόν σε σχέση με το εισόδημά τους.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, το μειωμένο αφορολόγητο ισχύει από τις αρχές του 2011 και σε ότι αφορά στους συνταξιούχους και τους νέους το αφορολόγητο μειώνεται από τις 12.000 ευρώ που είναι σήμερα, στις 9.500 ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε, επίσης, και αλλαγή του τρόπου συλλογής των αποδείξεων, κάνοντας λόγο για ηλεκτρονικές αποδείξεις, προφανώς εννοώντας μέσω της χρήσης της φοροκάρτας, που όμως ακόμη δεν είναι έτοιμη και βεβαίως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους

Εφερε δε ως παράδειγμα έναν φορολογούμενο με εισόδημα 100.000 ευρώ να συγκεντρώνει «ηλεκτρονικές αποδείξεις» αξίας 60.000 ευρώ, ενώ τον φορολογούμενος με εισόδημα 60.000 ευρώ αποδείξεις αξίας 30.000 ευρώ. Εάν δε δεν συγκεντρώνονται αυτά τα ποσά, όπως άφησε να εννοηθεί, ο φορολογούμενος θα τιμωρείται με επιπλέον φόρο. Συμπληρώνουμε εδώ ότι το παραπάνω παράδειγμα είναι μάλλον ακραίο και ότι οι συντελεστές και τα ποσοστά που θα ισχύσουν δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα.

Το νέο σύστημα των αποδείξεων ισχύει αναδρομικά και για τα εφετινά εισοδήματα.


Ολόκληρη η συνέντευξη του Υπ.Οικονομικών (video)


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SOYLA | Σεπτεμβρίου 27, 2011 4:45 μ.μ. | Reply
Για να καταλάβω δηλαδή...
Μόνο οι αποδείξεις που πληρώνονται "ηλεκτρονικά" θα αναγνωρίζονται? Αν είναι έτσι, να μας δώσει ο Ευάγγελος τις πιστωτικές του κάρτες, γιατί έχω κόψει τα πάρε - δώσε με τις τράπεζες... Ή μάλλον τα δώσε... Τα πάρε τα έκοψαν μόνες τους!!!
image description Mp0908 | Σεπτεμβρίου 27, 2011 5:05 μ.μ. | Reply
Τελικά λέμε ότι ζούμε σε πολίτευμα με Κοινοβουλευτική Δημοκρατία,
αλλά μας προέκυψε Δικτατορία, και αυτά που λέγει ανενόχλητα και ανερυθρίαστα ο κυρ-Βαγγέλης, είναι κλασσικά "παράλογα" δικτατορικού καθεστώτος...

Για να δούμε..., ο τράχηλός μας συνεχίζει να μη σηκώνει ζυγό;
image description ΓΙΑΝΝΗΣ Ι. | Σεπτεμβρίου 27, 2011 5:27 μ.μ. | Reply
Αυτη η φοροκαρτα κατι σε γεφυρι της Αρτας θυμιζει.......Ποιος καταναλωνει πια το 50%-60% του ονομαστικου κιολας εισσοδήματος σε αγαθά που τις αποδείξεις των οποίων γουστάρει να ανγνωρίσει το Υπουργείο?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο