Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναδρομικά από το 2011 το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών για τα νέα μέτρα.

"Δεν μας πιστεύουν. Θέλουν καθαρά, απλά και σίγουρα μέτρα" τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο κλίμα που συναντάει στην Ευρώπη και το ΔΝΤ κατά τις συναντήσεις που έχει και τόνισε ότι το αφορολόγητο θα πέσει αναδρομικά στα 5000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα αφορά τα εισοδήματα του 2011 για να αποδώσει πλήρως. Ωστόσο αφορολόγητο κοντά στις 9500 ευρώ θα έχουν οι νέοι έως 30 ετών και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών.

 Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι φέτος θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις ύψους 4 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο κλίμα που συναντάει στο εξωτερικό είπε: "Κανείς δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο. Ούτε το ΔΝΤ, ούτε η ΕΕ" και πρόσθεσε: 'Όλα τα μέτρα υποκαθιστούν άλλα που δεν έχουν αποδώσει. Είναι μέτρα για αναγκαία περικοπή δαπανών".

Όπως είπε όταν μιλάμε για περικοπή δαπανών μιλάμε για περικοπή εισοδημάτων. "Αυτή είναι η πραγματικότητα" τόνισε ο υπουργός και υπεραμύνθηκε του τέλους μέσω της ΔΕΗ τονίζοντας: "Πρέπει να υπάρξει Ελλάδα και αγορά ακινήτων και μετά την κρίση για να ξανααποκτήσουν αξία τα ακίνητα". Παράλληλα εκτίμησε ότι τα μέτρα θα περάσουν από το κοινοβούλιο και είπε ότι τα στοιχεία από το PSI είναι ενθαρρυντικά.

"Τώρα η χώρα πρέπει να προστατεύσει την υπερηφάνεια και την τιμή της. Χρειάζεται προσπάθεια τώρα και τον επόμενο χρόνο. Είναι πολύ μικρό αυτό το χρονικό διάστημα" είπε ο Ευ. Βενιζέλος στη συνέντευξη τύπου προϊδεάζοντας για δύο δύσκολα χρόνια, ενώ επιβεβαίωσε ότι η τρόικα φτάνει στη χώρα εντός της εβδομάδας.  

Παράλληλα σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός θα στείλουν επιστολή στο ΔΝΤ και όλους τους εταίρους, με όλα τα μέτρα.
Σχετικά με το θρίλερ για την 6η δόση υπογράμμισε: "Υπάρχει σειρά από Eurogoup τον Οκτώβριο. Θα γίνει εγκαίρως η εκταμίευση της 6ης δόσης". Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι  έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία για τους προϋπολογισμούς τους 2011 και του 2012, ενώ απομένουν κάποια συμπληρωματικά μέτρα για τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη έλεγχο των ταμιακών αναγκών.

Σε ερώτηση του 24h.gr για τα σενάρια περί κουρέματος του ελληνικού χρέους τόνισε: "Δεν ξέρω τι λένε ξένα έντυπα . Αυτό που θέλω είναι να αποφεύγουμε τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται σε αυτά τα επιβλαβή σενάρια για την Ελλάδα. Έχουμε σταθερή γραμμή. Τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Αυτές οι αποφάσεις σε πολλούς δεν αρέσουν. Σε ένα τμήμα της αγοράς".  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τουλάχιστον αφελή τα δημοσιεύματα που ήθελαν το κούρεμα του ελληνικού χρέους να έχει συζητηθεί στην κλειστή σύσκεψη με τον Τρισέ και την Λαγκάρντ. "Κάνουν κακό στον πότο, στην οικονομία, στους πολίτες", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην εισαγωγή του ο υπουργός οικονομικών ανέφερε: "Υπάρχουν κενά και αστοχίες". Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι πρέπει οι Έλληνες να κάνουν υπερπροσπάθεια για να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους. Όπως είπε πραγματική κρίση είναι να καταρρεύσει η πραγματική οικονομία και η χρηματοοικονομική σφαίρα.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι από την Ευρώπη υπάρχει κίνδυνος καθυστερήσεων και αντιφάσεων. Τόνισε ότι υπάρχει: "Άδικη και επικίνδυνη παρεξήγηση  στην Ελλάδα. Η κατανομή των ρόλων ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και μια αντιπολίτευση που έχει οχυρωθεί πίσω από τη θέση της, είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη". Όπως είπε οι αποφάσεις που πήραμε έχουν: "Τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό κόστος".

Σημείωσε ότι στο εξωτερικό υπαρχει καψυποψία γιατί δεν υπάρχει συναίνεση στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Ο υπουργός οικονομικών είπε ότι φέτος η χώρα θα έχει πρωτογενές έλλειμμα μόνο 2 δισ. ευρώ και του χρόνου πλεόνασμα. 

24h NewsRoom


Η συνέντευξη του Υπ.Οικονομικών
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SCORPIOS | Σεπτεμβρίου 27, 2011 3:38 μ.μ. | Reply
Το καραγκιοζιλίκι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!! Κάποιος που δηλώνει 100.000 ε εισόδημα, θα πρέπει να εχει 60.000 ε αποδειξεις!!!! Και το φορο από που θα τον πληρώσει??? Την προκαταβολή??? Και πρεπει να φάει ΟΛΑ τα λεφτά σε αποδειξεις??? Απαγορευεται να αποταμιευσει ή να αγοράσει κάτι??? Αυτά δεν ειναι παράλογα, ειναι απλά ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ!!!!
image description doctor | Σεπτεμβρίου 27, 2011 6:18 μ.μ. | Reply
Ο λαός θα σας πηδήξει αναδρομικά καριόληδες!
image description internet | Σεπτεμβρίου 27, 2011 6:52 μ.μ. | Reply
Νομίζω ότι βλέπω εφιάλτη και θα ξυπνήσω... καλύτερα Αργεντινή παρά τα μούτρα σας!! που έχετε το θράσος να μας τρομοκρατείτε για να σας λέμε και ευχαριστώ. αι στο διαολο!!! Αλλά τι λέω! κι ο διάολος σας συχαίνεται~
image description giamitro | Σεπτεμβρίου 27, 2011 9:57 μ.μ. | Reply
Νομίζω το καλύτερο σύνθημα που υπάρχει στις μέρες μας είναι το:

Ο ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ.ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
ΦΑΣΙΣΤΕΣΣΣΣΣΣ
image description giamitro | Σεπτεμβρίου 27, 2011 9:58 μ.μ. | Reply
Νομίζω το καλύτερο σύνθημα που υπάρχει στις μέρες μας είναι το:

Ο ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΕΣ.ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
ΦΑΣΙΣΤΕΣΣΣΣΣΣ
image description AlexanderRS | Σεπτεμβρίου 27, 2011 10:32 μ.μ. | Reply
ΚΟΙΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ...ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ-ΚΑΤΑΛΑΒΕ...ΚΑΙ ΣΥ ΜΛΚ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο