Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Πιθανότατα και αύριο οι προτάσεις της Κομισιόν.

Η Επιτροπή των Βρυξελλών είναι πιθανόν εντός της εβδομάδας να αποκαλύψει τις δικές της προτάσεις για τον φόρο των χρηματο-πιστωτικών συναλλαγών, ανέφεραν στις Βρυξέλλες καλά πληροφορημένες πηγές μιλώντας στο Γερμανικό πρακτορείο.

Σε εφαρμογή του νέου φόρου, θα επιβαρυνθεί με συντελεστή κυμαινόμενο μεταξύ 0,01% και 0,1% μερίδα χρηματο-πιστωτικών συναλλαγών, η οποία απομένει να προσδιοριστεί.

Οι υπέρμαχοι του φόρου τον αντιλαμβάνονται ως «χρήσιμο εργαλείο» συγκέντρωσης κεφαλαίων για λογαριασμό κρατών της ΕΕ, που στερούνται ρευστότητας, την ίδια ώρα που θα καταστήσει δυνατόν να επιστρέψουν οι τραπεζίτες συγκριτικά λίγα από τα κεφάλαια εκείνα, με τα οποία ενισχύθηκαν στη διάρκεια της κρίσης της διεθνούς οικονομίας το 2008 και 2009.

Την Παρασκευή γινόταν λόγος για αποκάλυψη των σχετικών προτάσεων της Επιτροπής «στη διάρκεια του Οκτωβρίου».

Τώρα-σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Γερμανικού πρακτορείου-οι συναφείς ανακοινώσεις «πιθανόν να γίνουν και αύριο Τρίτη, στο Στρασβούργο».

Κάτι τέτοιο, θα επιτρέψει στον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, όταν απευθυνθεί την Τετάρτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να μπορέσει να ενσωματώσει στην παρέμβασή του την επίσημη εξαγγελία απ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο φόρο.

Πηγή  Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο