Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα του Σ.Ο.Λ Ν.Θ για παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων προηγούμενων χρήσεων

Αίτημα του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης  [Σ.Ο.Λ Ν.Θ]
Θεσσαλονίκη, 26-9-2011
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων προηγούμενων χρήσεων

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

    Οι φορολογικές υποχρεώσεις για το μήνα Σεπτέμβριο έχουν αυξηθεί  ιδιαίτερα λόγω και των πρόσθετων φορολογικών μέτρων που πήρε η Κυβέρνηση. Καταληκτική ημερομηνία εκπλήρωσης όλων αυτών των υποχρεώσεων, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων προηγουμένων χρήσεων, των φορολογουμένων είναι η 30η Σεπτεμβρίου. Πολλοί φορολογούμενοι ενώ επιθυμούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις προηγουμένων χρήσεων αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα στενά αυτά χρονικά περιθώρια. Πρόσθετη δυσκολία στην ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας είναι και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των Δ.Ο.Υ. στις 27 και 28 του Σεπτέμβρη.

Κ. Υπουργέ,

Για τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί  παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων προηγουμένων χρήσεων τουλάχιστον μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2011 δίνοντας τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορολογουμένους να τακτοποιήσουν παλιές τους φορολογικές εκκρεμότητες.


    Με εκτίμηση,         
       Ο Γενικός Γραμματέας                                  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

          Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                       Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο