Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Μαζικό βέτο διοικητών στην εργασιακή εφεδρεία

Αβέβαιο αν θα παραδοθούν οι λίστες των 151 φορέων

Η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται και στην περίπτωση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, η συγκεκριμένη ρήση ταιριάζει απόλυτα. Πολλοί εκ των 151 οργανισμών, που επιχειρείται να ενταχθούν στο ειδικό αυτό καθεστώς, δεν υπάγονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από την σχετική λίστα.

Με τη δεκαπενθήμερη προθεσμία, που έχει δοθεί για να αποσταλούν οι λίστες με το πλεονάζον προσωπικό να λήγει σήμερα, πλήθος φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων έστειλαν στην Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ αίτηση εξαίρεσης, υποστηρίζοντας πως κακώς περιελήφθησαν στην λίστα αυτή. Τα εν λόγω αιτήματα απεστάλησαν προς εξέταση στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οποία είναι αρμόδια να γνωμοδοτήσει σχετικώς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για περισσότερους από 70 οργανισμούς, που μέχρι πρότινος δεν περιλαμβάνονταν στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Οι 30 εξ αυτών φέρονται να έχουν πετύχει την εξαίρεσή τους από την λίστα, έχοντας «πείσει» την ΕΛΣΤΑΤ ότι κακώς βρέθηκαν στο σχετικό κατάλογο. Μάλιστα, κατά την επικαιροποίηση, που θα κάνει τον επόμενο μήνα στα στοιχεία της σε συνεργασία με τη Eurostat η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αναμένεται να εξαιρέσει τους φορείς αυτούς από τη Γενική Κυβέρνηση και, κατά συνέπεια, και από την εργασιακή εφεδρεία.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Διοικητές οργανισμών, αντί για λίστα με πλεονάζον προσωπικό, έστειλαν επιστολή, στην οποία αναφέρουν πως το προσωπικό τους έχει μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και, συνεπώς, είναι όλοι απαραίτητοι.

«Δεν περισσεύει κανείς στον ΟΠΑΔ», δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής του οργανισμού, Κυριάκος Σουλιώτης, από το βήμα του συνεδρίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στη Μυτιλήνη. «Είμαστε ήδη -70%», προσέθεσε, αναφέροντας πως από τους 1.700 υπαλλήλους, έχουν μείνει περίπου τους 500, λόγω του μαζικού κύματος φυγής για συνταξιοδότηση.

Στην ΗΔΙΚΑ, από όπου περνάει όλη η μηχανογράφηση των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθύνων σύμβουλος Βλάσης Σφυρόερας προσπαθεί να λειτουργήσει τον οργανισμό με σχεδόν το μισό προσωπικό. Από τους 500 υπαλλήλους, που απασχολούνταν στις αρχές του 2010, έχουν μείνει 280 (έφυγαν 80 συμβασιούχοι και συνταξιοδοτήθηκαν 140 εργαζόμενοι). Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως, για το συγκεκριμένο φορέα, ενώ έχουν εγκριθεί προσλήψεις 100 ατόμων, τώρα του ζητείται να οδηγήσει σε εφεδρεία το 10%, δηλαδή περί τα 30 άτομα.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση επικεφαλής οργανισμού, ο οποίος, έστειλε στον εποπτεύοντα υφυπουργό του λίστα με όλους τους εργαζομένους, ζητώντας απ΄οτον τελευταίο να αποφασίσει ποιους θα θέσει σε εφεδρεία.
Πηγή: 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο