Ειδήσεις Δικαστικά - Φορονομικά

Προσφυγή φοροτεχνικών στο ΣτΕ για το ΦΠΑ στην εστίαση.

Προσφυγή φοροτεχνικών στο ΣτΕ για το ΦΠΑ στην εστίαση.

 Αντισυνταγματική και παράνομη θεωρεί την αύξηση του συντελεστή στο 23% η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών ΕπιστημόνωνΣτο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει, κατά του κράτους η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων για την υπαγωγή του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης στο 23%. Οι φοροτεχνικοί χαρακτηρίζουν την αύξηση του συντελεστή παράνομη, αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όπως εξηγεί η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων είναι αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς αντιστρατεύεται την αρχή της αναλογικότητας αφού έγινε για εισπρακτικούς καθαρά λόγους και όχι βάσει της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων, ενώ δεν στηρίζεται και σε αντικειμενικά κριτήρια. Παράλληλα παραβιάζονται και διατάξεις της 6ης οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά το ΦΠΑ και άλλα φορολογικά μέτρα.

Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι είναι "καταστροφική η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% που ισχύει σήμερα στο 23%, ενώ εκατοντάδες επιχειρήσεις θα κλονιστούν άμεσα, γεγονός το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά την απασχόληση, συμπαρασύροντας τον τουρισμό και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για την οποία οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης διατηρούν το προνόμιο των χαμηλών συντελεστών, με σοβαρότατες επιπτώσεις, εν τέλει, στην ελληνική οικονομία".

Επίσης, αναφέρουν ότι με την αύξηση του ΦΠΑ προβλέπεται "μείωση της ζήτησης κατά 15%, ενώ θα μειωθούν οι 600.000 εργαζόμενοι στην εστίαση και θα καταστούν άνεργοι στα 121.600 καταστήματα κατά 120.000".

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description internet | Σεπτεμβρίου 26, 2011 8:26 π.μ. | Reply
Πηγα προχθες σε ενα εστιατοριο και ειχαν ενσωματωσει την αυξηση του φπα.. Αλλα φυσικα η στρογγυλοποιηση προς τα πανω! Αν γυρισουν στο 13% θα ριξουν τις τιμες; Φυσικα και οχι!
image description trapezokomos | Σεπτεμβρίου 26, 2011 10:36 π.μ. | Reply
στην περιοχή μας παντως (Θεσπρωτ'ια) οι περισσότεροι άφησαν ιδιες τιμες με αποτέλεσμα να βάζουν από την τσέπη τους το φπα...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο