Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Το Σαββατοκύριακο «κλειδώνει» το νέο Μεσοπρόθεσμο

Στην Ουάσιγκτον για επαφές ο Ευ. Βενιζέλος

Για την Ουάσιγκτον αναχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου θα διεξαχθεί το τρίτο μέρος των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με την τρόικα.

Τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνοδεύει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Ζανιάς, ενώ οι δύο αξιωματούχοι το επόμενο τριήμερο θα έχουν σειρά επαφών και συνομιλιών με στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και με παράγοντες που εμπλέκονται στο πρόγραμμα της εθελοντικής ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Εν τω μεταξύ, οι πιέσεις για τα νέα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση συνεχίζονται μέχρι το πάρα πέντε της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα και όπως φαίνεται η υπόθεση θα «κλειδώσει» κατά τις επαφές που θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 4,74 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο, με τα έσοδα να παραμένουν αναιμικά και τις δαπάνες να υπερβαίνουν κατά 1,2 δισ. ευρώ τον προβλεπόμενο στόχο.

Πάντως, στη διάρκεια της Συνόδου πρόκειται να αποκρυσταλλωθούν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος για το οποίο η Τρόικα ζήτησε να ξαναγραφεί.

Το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο θα είναι «εμπροσθοβαρές» κάτι που θα επισπεύσει την εφαρμογή μιας σειράς από μέτρα που είχαν τοποθετηθεί για αργότερα.

Τα μέτρα αυτά σκοπεύει να ανακοινώσει την Δευτέρα η κυβέρνηση η οποία χθες ήρθε αντιμέτωπη με μία θύελλα αντιδράσεων ακόμη και στο εσωτερικό ΠΑΣΟΚ για το πρώτο κύμα παρεμβάσεων στην ελληνική οικονομία που ανακοίνωσε.

Όπως έχει ήδη ενημερωθεί η Τρόικα από τα τεχνικά της κλιμάκια η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν βαδίζει όπως θα έπρεπε και οι παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο