Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Θα ισχύσει και το 2012 το «χαράτσι» ακινήτων, με αλλαγές.

Θα ισχύσει και το 2012 το «χαράτσι» ακινήτων, με αλλαγές.

 Μετά, θα ενσωματωθεί στη φορολογία, είπε στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος .

Τη δυνατότητα παράτασης της εφαρμογής του ειδικού τέλους στα ακίνητα μέσα από το νέο φορολογικό σύστημα, δίνει τροπολογία που ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, με την τροπολογία απαλλάσσονται οι μακροχρόνια άνεργοι από το ειδικό τέλος, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ προβλέπεται πως το τέλος θα ισχύσει και το 2012, ενώ μετά «θα ενσωματωθεί στο εθνικό φορολογικό σύστημα, όπου θα επανεξεταστούν όλες οι επιβαρύνσεις».

Έτσι, οι μακροχρόνια άνεργοι εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, συν 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο και αν δεν έχει ακίνητη περιουσία πάνω από 150.000 ευρώ, συν 10.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Η εξαίρεση δεν ισχύει για ανέργους με ακίνητα σε περιοχές άνω 3.000 ευρώ τιμή ζώνης, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή τροποποίηση στην τροπολογία για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με την οποία το τέλος επεκτείνεται για κάθε έτος χωρίς χρονικό προσδιορισμό παρά μόνο διευκρίνισε ότι ως τέλος θα υφίσταται έως το 2012 και μετά θα ενταχθεί στο εθνικό φορολογικό σύστημα.

Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατηγόρησαν τον υπουργό και για καταπάτηση του Συντάγματος, καθώς σύμφωνα με το σχετικό άρθρο 74, προσθήκες ή τροπολογίες Υπουργών συζητούνται μόνο αν έχουν υποβληθεί 3 τουλάχιστον ημέρες πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο