Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΜΙΔΑ ζητούν την αναστολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αρ. πρωτ : Φ3 1484 18977

Προς
- Υπουργό Οικονομικών & Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
- Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη
- Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου

Ενταύθα

Κοιν : - Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη
- Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Γιάννη Καπελέρη

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΕΗ

Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών Επαγγελματιών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), από κοινού απευθυνόμαστε προς εσάς, αναφορικά με το ζήτημα της διπλής ετήσιας βαρύτατης φορολόγησης των ακινήτων όπως προκύπτει από τις χθεσινές εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

Η ουσιαστική μονιμοποίηση του τέλους επί των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η οποία ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, μεταβάλλει το τέλος αυτό σε ένα δεύτερο ετήσιο βαρύτατο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας, ο οποίος είναι αδύνατο και απαράδεκτο, συνταγματικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά να συντρέχει, να συνοφείλεται και τελικά να συνεισπράττεται με τον πρώτο, δηλαδή το ΦΑΠ του ν. 3842/2010. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν ο ΦΑΠ, όπως τροποποιήθηκε με τον «εφαρμοστικό» νόμο 3986/2011 έχει αφορολόγητο όριο μόλις 200,000€, ετήσια επιβάρυνση 2.400€ ετησίως για περιουσίες 800.000€ και συντελεστή 1% -2% για τις μεγαλύτερες! Για το λόγο αυτό, είναι απόλυτα επείγον και αναγκαίο, με τροπολογία σας, να αναστείλετε την επιβολή ΦΑΠ για όσα οικονομικά έτη θα επιβάλλεται το ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ.

Μόνον έτσι θα καταστεί δυνατόν σε όσους μπορούν να πληρώσουν.

Ζητάμε δίκαιη αντιμετώπιση και αναλογικότητα από το νέο αυτό πρόσθετο φόρο για όλους τους ιδιοχρησιμοποιούμενους εμπορικούς και επαγγελματικούς χώρους. Στις παρούσες συνθήκες της ύφεσης, της οικονομικής δυσπραγίας, της ανασφάλειας και της καλπάζουσας ανεργίας, το μόνο εργαλείο που παραμένει στη χώρα για την ανάπτυξη είναι η ελληνική επιχειρηματικότητα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, είναι παράλογο να επιβαρυνθούν με έναν ακόμη φόρο, που εισάγει διπλή και ιδιαίτερα βαριά φορολόγηση για το ακίνητο που τους ανήκει και ιδιοχρησιμοποιούν για την ίδια την επιχειρηματική τους δραστηριότητα Σε αντίθετη περίπτωση, η ίδια η βιωσιμότητα τους τίθεται σε διακινδύνευση με προφανείς επιβαρυντικές συνέπειες στο δράμα που ζει η χώρα μας.


Με εκτίμηση,

Για την ΕΣΕΕ

Ο Πρόεδρος
Βασίλης Κορκίδης

Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Καρανίκας

Για τη ΓΣΕΒΕΕ

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Ασημακόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας
Νικόλαος Σκορίνης
 
Για την ΠΟΜΙΔΑ

Ο Πρόεδρος
Στράτος Παραδιάς


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης