Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Κουτρουμάνης: Υπό εξέταση η μείωση του εφάπαξ στο Δημόσιο.

Η εξοικονόμηση ενός δισ. ευρώ κάθε χρόνο, είναι ο στόχος των κυβερνητικών αποφάσεων για τις συντάξεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, αναμένονται περικοπές στις συντάξεις, όπως η μείωση κατά 20% της κύριας σύνταξης στα ποσά από 1.200 ευρώ και πάνω, και ο περιορισμός κατά 15% των επικουρικών συντάξεων που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ.

Εξετάζεται ακόμη, η μείωση του εφάπαξ στο Δημόσιο από 10% έως και 30%, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες κάθε ταμείου και για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και μέχρι αυτοί να φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράλληλης εφαρμογής των μέτρων με την ειδική εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ, διευκρινίζοντας ότι η δέσμη των νέων μέτρων θα οριστικοποιηθεί, μετά την εξέτασή της από το κλιμάκιο της «τρόικας», που αναμένεται στην Αθήνα εντός των επομένων ημερών.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο