Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ευ. Βενιζέλος: Θα πάρουμε νέα μέτρα.

21 Σεπτέμβριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Ευ. Βενιζέλος: Θα πάρουμε νέα μέτρα.

 "Θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η χώρα", είπε ο υπουργός, αποφεύγοντας να γίνει σαφέστερος."Ναι" σε νέα μέτρα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής. "Πρέπει να πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα που υποκαθιστούν τη μειωμένη απόδοση μέτρων που είχαν υπολογιστεί με πιο αισιόδοξο τρόπο" τόνισε ο κ. Βενιζέλος και μίλησε για μύθο νέας δέσμης μέτρων. "Δεν πρόκειται περί αυτού" είπε και τόνισε πως είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το μεσοπρόθεσμο. Ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειάζονται νέα μέτρα και διαπραγματεύεται το πρόγραμμα μέχρι το 2014 και είπε: "Η Ελλάδα είναι θα είναι μέλος της ζώνης του ευρώ. Κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη χώρα για να κλείσουμε το έλλειιμα με διαφορά μισής μονάδας του ΑΕΠ".

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για "ακατάσχετη μετρολογία" είπε ότι η χώρα είναι απογοητευμένη. Υπάρχει "αυτοκτονική διάθεση" σημείωσε και επεσήμανε ότι διαπραγματεύεται τα μέτρα πολύ σκληρά. "Η χώρα πρέπει να σωθεί. Να κάνουμε ότι πρέπει" ανέφερε και μίλησε για οδυνηρές αλλαγές.

Σχετικά με το τέλος ακινήτων που θα εισπραχθεί μέσω ΔΕΗ ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αν δεν εισπραχθεί, τότε δεν θα κλείσει ο προϋπολογισμός του 2011 και του 2012, ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει να υπάρξει εθνικό μέτωπο και είπε: "Να βάλουμε όλοι τα χέρια μας να πιάσουμε τα κάρβουνα. Δεν γίνεται κάποιοι να κάθονται απ έξω".

Τόνισε ότι το "δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί αν σωθεί ούτε με εκλογές" και πρόσθεσε ότι πρέπει να "πείθουμε ότι όλοι έχουμε τη βούληση και την ικανότητα. Ότι υπάρχει συναίνεση. Αυτό θέτουν οι δανειστές'. Ο υπουργός επεσήμανε με νόημα: "εμείς φταίμε για τον εκτροχιασμό και εμείς θα βρούμε τη λύση. Το θαύμα θα γεννηθεί εδώ".

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το 2012 η χώρα θα έχει 3 δισ. ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα κάτι που θα αλλάξει τη στάση των αγορών, ενώ χαρακτήρισε ζωτικό το PSI  "καθώς μας επιτρέπει να μετακυλήσουμε ομόλογα 130 δισ. ευρώ".

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως "ο δημόσιος τομέας είναι γεμάτος από προσωπικό" και τόνισε ότι ελήφθησαν μέτρα, αλλά το πρόβλημα είναι η απόδοση τους. Ο υπουργός μίλησε για "ταπείνωση" και είπε ότι 'ευτυχώς που είμαστε υπό έλεγχο" ενώ πρόσθεσε ότι αν δεν υπήρχε η τρόικα θα είχαμε ξεφύγει πάλι δημοσιονομικά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι η χώρα είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και τόνισε ότι η αντιπολίτευση και ο Α. Σαμαράς δεν έχουν καταλάβει ποιος είναι ο κίνδυνος. Όπως είπε ο κίνδυνος είναι να πάψει να λειτουργεί το σύστημα και η οικονομία. "Αυτό μπορεί να γίνει ακτά λάθος, επειδή η ευρωζώνη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα" σημείωσε και πρόσθεσε ότι είμαστε εξαρτημένοι από διάφορες πρακτικές που δεν είναι διαφανείς.

Παράλληλα χαρακτήρισε αδιανόητο την έλλειψη εθνικής συννενόησης και είπε ότι η αντιπολίτευση λειτουργεί με παλαιοκομματικά κριτήρια.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως η Ελλάδα ξοδεύει για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές πιο πολλά χρήματα από όσα είναι τα ετήσια εσοδά της. "Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας" είπε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι πολιτικές εξελίξεις σε διάφορες χώρες εξάγονται στην ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι εκεί που υπάρχει ένας πρόεδρος και μία FED, υπάρχουν 17 κυβερνήσεις, 17 κοινοβούλια και 17 λαοί.

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον Α. Σαμαρά υπογραμμίζοντας πως: "Λέει θέλει να διαπραγματευεί. Να πάει. Πρέπει όμως ο λαός να του δώσει εντολή. Τώρα έχουμε εμείς εντολή μέχρι το 2013".


24h NewsRoom



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης