Ειδήσεις Επενδύσεις - Αναπτυξιακά
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ενεργοποιείται τον Οκτώβριο η 2η φάση του νέου επενδυτικού νόμου

Tην 1η Οκτωβρίου 2011 θα ξεκινήσει η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τη δεύτερη φάση του νέου επενδυτικού νόμου.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους 4 μήνες ολοκληρώθηκε η κατάθεση και η αξιολόγηση 140 επενδυτικών σχεδίων, ύψους 700 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε τομείς με ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία, όπως είναι ο τουρισμός, η μεταποίηση, η καινοτομία και ο πρωτογενής τομέας.

Αυτό γνωστοποιείται σε ανακοίνωση - απάντηση του Yπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας Κ. Χατζηδάκη, σχετικά με τις ξένες άμεσες επενδύσεις.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι έχουν ήδη ενταχθεί στη διαδικασία του fast track οι πρώτες 3 μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των φωτοβολταϊκών, ύψους 1,1 δισ. ευρώ και έπεται συνέχεια ενώ σημειώνει ότι υπάρχει συνεργασία με χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Γαλλία για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ υπογραμμίζεται η εντυπωσιακή αύξηση της απορρόφησης, από 3% το 2009 σε 23% τον Σεπτέμβριο του 2011. Eνώ στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2011 οι ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα εμφάνιζαν εισροή ύψους 22 εκατ. ευρώ, τρεις μήνες μετά το αντίστοιχο μέγεθος έφθασε τα 634 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 2.780%.
Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο