Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Ε. προς το Υ.Ο. για παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών καταστάσεων και δηλώσεων βάσει του Ν. 4002/2011

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
(Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 14 - 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ - ΤΗΛ.: 22210-84530 - E-MAIL: [email protected]


Χαλκίδα 20/9/2011
Αρ. Πρωτ. 697/11

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
1) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
2) Γ.Γ. ΤΕΛΩΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ κ. Ι. ΚΑΠΕΛΕΡΗ
3) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
4) 9Ο Π.Τ. O.E.E..
5) Ο.Ε.Β.Ε.Ε.

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών καταστάσεων και δηλώσεων βάσει του Ν. 4002/2011

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο κλάδος μας κατά την φετινή περίοδο υπερβάλλοντας εαυτούς και επιδεικνύοντας όπως πάντα ιδιαίτερο ζήλο και υπευθυνότητα στην άσκηση των καθηκόντων του κατάφερε να φέρει εις πέρας με τον δυνατό καλύτερο τρόπο το δύσκολο έργο της ολοκληρωτικής υποβολής όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των επιτηδευματιών αλλά και ιδιωτών ηλεκτρονικά. Θεωρούμε ότι οι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτέχνες πρέπει να έχουν τη χρονική ευχέρεια για να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους με δεδομένο ότι ήδη έχουν επωμισθεί και τον αυξημένο όγκο των εργατικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων αλλά και την συνεχή μελέτη και ενημέρωση των πελατών τους σχετικά με τον καταιγισμό νέων μέτρων και αλλαγών που συντελούνται.

κ. Υπουργέ,
Κρίνουμε απαραίτητη την παράταση για:

1) Την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών και ισοζυγίων ανεξαρτήτως ΑΦΜ μέχρι την 30/9/2011.
2) Την υποβολή δηλώσεων βάσει των διατάξεων του Ν.4002/2011 μέχρι την 31/10/2011.
3) Την υποβολή των καταστάσεων φορολογικής αναμόρφωσης και οριστικών δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων από ελεύθερα επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις μέχρι την 30/12/2011 και αφού πρώτα δοθούν περαιτέρω απαντήσεις και διευκρινήσεις για την σύνταξη των πινάκων της φορολογικής αναμόρφωσης για την ομαλή διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας από τους Λογιστές – Φοροτέχνες.
 

Με εκτίμηση
                                          
Για το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε. Ευβοίας
           
Ο Πρόεδρος                                                      
ΣΤΑΜΑΤΗΣ Δ. ΣΠΥΡΟΥ                                                 
                            
Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΙΩΡΓΟΣ  Χ. ΛΑΜΠΡΟΥ                                                        
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο