Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Wall Street Journal: Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα.

Wall Street Journal: Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα.
 
Τις επιπτώσεις της κρίσης στη χώρα καταγράφει η εφημερίδα σε εκτενές ρεπορτάζ.Την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, μετά την εφαρμογή του μνημονίου, καταγράφει η Wall Street Jouranl, τονίζοντας ότι οι αυτοκτονίες έχουν διπλασιαστεί. Η εφημερίδα τονίζει ότι μετά από δύο χρόνια κρίσης χρέους η κοινωνία "ξεφτίζει" και προσθέτει ότι οι τοκογλύφοι έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Η WSJ υπογραμμίζει πως η ανεργία είναι πάνω από 16% ενώ η εγκληματικότητα και η μετανάστευση είναι σε άνοδο.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι οι αυτοκτονίες έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε έξι ανά 100.000 κατοίκους ετησίως. Μάλιστα φέτος το πρώτο πεντάμηνο το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 40% σε σχέση με πέρσι.

Η εφημερίδα αναφέρεται στο ελληνικό φαινόμενο των μεταχρονολογημένων επιταγών και επικαλείται δηλώσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο οποίος σημειώνει ότι το φαινόμενο γνώρισε άνθηση την δεκαετία του 1990 και συνεχίστηκε δημιουργώντας ένα παραταπεζικό σύστημα μεγάλου μεγέθους.

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο