Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Επιστολή του Σ.Ο.Λ.Ν.Θ. προς το Υ.Ο. για παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών καταστάσεων

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δωδεκανήσου 7 / 2310-513875 / [email protected] / www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 19-9-2011

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών καταστάσεων

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η προσπάθεια που έγινε φέτος από το Υπουργείο Οικονομικών και ιδιαίτερα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στέφθηκε με επιτυχία χάριν και στη συμβολή των αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνών οι οποίοι έχουν υπερβεί τα όρια της αντοχής τους. Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δείξει κατανόηση προς το δύσκολο έργο που έχουν επωμιστεί οι Λογιστές – Φοροτέχνες με την πρώτη εφαρμογή της ολοκληρωτικής υποβολής όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των επιτηδευματιών ηλεκτρονικά. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι Λογιστές – Φοροτέχνες τη φετινή χρονιά επιβαρύνονται παράλληλα και από τον αυξημένο όγκο των εργατικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων. Εκτιμούμε ότι οι συνάδελφοι πρέπει να έχουν τη χρονική ευχέρεια για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Κ. Υπουργέ,

Κρίνουμε απαραίτητη την παράταση όλων των φορολογικών καταστάσεων (Συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών – προμηθευτών, ισοζύγια, φορολογική αναμόρφωση, οριστικές δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος από ελεύθερα επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011 για την ομαλή διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας από τους Λογιστές – Φοροτέχνες.

   
Με εκτίμηση,         
      
Ο Γενικός Γραμματέας                                 
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                      

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vedro | Σεπτεμβρίου 19, 2011 2:41 μ.μ. | Reply
μπααααα.δεν συγκινούνται οι άσχετοι...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο