Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Έως και 40% η μείωση σε επικουρικές συντάξεις

Πνίγονται στα ελλείμματα τα ταμεία

Μειώσεις από 5% έως και 40% αναμένεται να επιβληθούν στις επικουρικές συντάξεις με στόχο να εξαλειφθούν τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων έως το 2015. Το έλλειμμα στα επικουρικά ταμεία ως το τέλος του έτους θα αγγίξει τα 750 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα μέσω της εισφοράς που επιβλήθηκε στις συντάξεις περίπου 236.000 συνταξιούχων που εισπράττουν ποσά άνω των 300 ευρώ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Μπορεί η εκπόνηση των αναλογιστικών μελετών για τη βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων να ολοκληρωθεί έως τις 17 Οκτωβρίου, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου εργασίας προχωρεί με ταχείς ρυθμούς, λόγω της αφόρητης πίεσης της τρόικας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε όσους φορείς έχουν ελλείμματα οι μειώσεις θα ξεκινήσουν από το 5% και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν έως και το 40%.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι οι επικουρικές συντάξεις να διαμορφώνονται στο 20% του συντάξιμου μισθού, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν ταμεία όπου αγγίζει ακόμη και το 60%.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο