Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα εταιρική μορφή μελετά το υπ. Ανάπτυξης.

Για την ίδρυση εταιρειών με μεγαλύτερη ευελιξία.


Την εισαγωγή μιας νέας εταιρικής μορφής, κεφαλαιουχικού χαρακτήρα, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της μικρομεσαίας επιχείρησης προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στο υπουργείο, με βάση απόφαση που ελήφθη στις αρχές Ιουνίου 2011, συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας για την μελέτη και σύνταξη σχεδίου νόμου «για μια νέα εταιρική μορφή που θα απευθύνεται στην μικρομεσαία επιχείρηση».

Το έργο της ομάδας θα πρέπει να περατωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011 σε μία προσπάθεια απλούστευσης των διαδικασιών για την ίδρυση επιχειρήσεων.

Το θέμα αυτό έχει τεθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο, και εστιάζεται στη δυνατότητα ίδρυσης εταιρείας με μεγαλύτερη ευελιξία (π.χ. ευκολία εισόδου - εξόδου από την εταιρεία) και ταχύτητα και - κυρίως - με χαμηλότερο αρχικό κεφάλαιο.

Θα εξεταστούν επίσης ζητήματα σε ό,τι αφορά την ατομική ευθύνη των εταίρων - μετόχων για τα εταιρικά χρέη, τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και τη διοίκηση της εταιρείας ενώ θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι της ομάδας εργασίας θα είναι και αυτά της φορολογίας της εταιρείας καθώς και των εταίρων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έδωσε εντολή για διερεύνηση του θέματος με βάση αιτήματα και του επιχειρηματικού κόσμου και κυρίως των νέων ανθρώπων που θέλουν να μπουν ή να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους στον επιχειρηματικό στίβο.

Κρίνεται ότι είναι προτιμότερο να θεσπιστεί μία νέα εταιρική μορφή, παρά να χαθεί πολύτιμος χρόνος, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ανάγεται σε νούμερο ένα προτεραιότητα, για να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο καθεστώς που διέπει τις ΕΠΕ και ΑΕ.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο