Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ξυνίδης: «Στις έξι ώρες ο χρόνος σύστασης Ανώνυμης Εταιρείας»

Ξυνίδης: «Στις έξι ώρες ο χρόνος σύστασης Ανώνυμης Εταιρείας»
 
«Ιδιαίτερα θετικό» χαρακτηρίζει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τον απολογισμό των πρώτων μηνών λειτουργίας των Υπηρεσιών Μιας Στάσης για τη σύσταση επιχειρήσεων, όπως προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία ίδρυσης εταιρείας.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι την περίοδο από 4.4.2011 έως 24.7.2011 σε όλη την επικράτεια ιδρύθηκαν συνολικά 2.059 εταιρείες με τη διαδικασία της Μίας Στάσης, ενώ εγγράφηκαν 8.635 επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων των ατομικών) στο Γενικό Μητρώο Επιχειρήσεων.

Για την πρώτη περίοδο λειτουργίας των Υπηρεσιών Μιας Στάσης και του Γενικού Μητρώου Επιχειρήσεων επισημαίνεται ότι:

- Το συνολικό κόστος για τη σύσταση εταιρείας εκτιμάται ότι μειώθηκε για τις ΟΕ και ΕΕ κατά περίπου 54%, για μια μέση ΕΠΕ κατά περίπου 61% και για μία μέση ΑΕ κατά 50%. Οι μειώσεις αυτές έχουν προέλθει τόσο από την κατάργηση φόρων, τελών κλπ, που επιβάρυναν τη σύσταση (πχ τέλος προελέγχου επωνυμίας, τέλος καταχώρησης σε ΦΕΚ, τέλος υπέρ ΤΑΠΕΤ) όσο και από τη μείωση των λοιπών εξόδων που αντιμετώπιζε ο ιδρυτής μιας εταιρείας (πχ καταργήθηκε η υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου κατά τη σύσταση ΑΕ και ΕΠΕ με κεφάλαιο κάτω των 100.000 ευρώ, καταργήθηκε η διαδικασία της αυτοψίας της έδρας κατά την έναρξη της επιχείρησης κλπ).

- Ο μέσος χρόνος σύστασης ΑΕ και ΕΠΕ μέσω Υπηρεσίας Μιας Στάσης έχει πέσει στις 7 ημέρες ενώ για ΟΕ και ΕΕ στις 2 ημέρες. Ο ελάχιστος χρόνος σύστασης που έχει επιτευχθεί στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης είναι για ΑΕ 6 ώρες, για ΕΠΕ 20 ώρες, για ΕΕ 27 λεπτά της ώρας και για ΟΕ 23 λεπτά της ώρας).

Ο κ. Ξυνίδης αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία έχουν κοινοποιηθεί σε διεθνείς οργανισμούς, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, και εκτιμά ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των δεικτών του χρόνου και του κόστους σύστασης εταιρειών σε σχέση με το 2009 και το 2010.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PLAT | Σεπτεμβρίου 18, 2011 12:54 μ.μ. | Reply
Για να ειναι πληρες το συστημα θα πρεπει να ξερεις και σε ποσες ωρες μπορεις να την διαλυσεις.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο