Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σήμερα επιστρέφει η τρόικα στην Ελλάδα

Διπλάσια δημοσιονομική προσπάθεια για το 2012 θα ζητήσουν οι δανειστές

Στην Αθήνα επιστρέφουν αργά σήμερα το βράδυ, μετά από «διάλειμμα» δυο εβδομάδων, οι επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ. Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα συνεχίσουν την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας, που θα κρίνει την 6η δόση του δανείου.

Ουσιαστικά, θα εξετάσουν τις αποφάσεις, που έλαβε η κυβέρνηση κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την αιφνιδιαστική αποχώρησή τους στις 2 Σεπτεμβρίου, και οι οποίες σχετίζονται με την εργασιακή εφεδρεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την αναδιάρθρωση φορέων, την αγορά εργασίας και την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, το μισθολόγιο, τη δημόσια διοίκηση, την ταχύτητα διεκπεραίωσης των επενδύσεων, και τις παρεμβάσεις στα δημοσιονομικά με το νέο τέλος ακινήτων.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο προϋπολογισμός του 2012, έτος για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ ζητούν από την Ελλάδα διπλάσια δημοσιονομική προσπάθεια. Συγκεκριμένα, για την επαναφορά του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου στους αρχικούς στόχους, οι δανειστές μας ζητούν από την κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις φετινές απώλειες στον προϋπολογισμό του 2012.

Έτσι, αν και ο αρχικός στόχος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου κάνει λόγο για δημοσιονομικό έλλειμμα 6,5% του ΑΕΠ το 2012, η τρόικα ζητεί πλέον ο στόχος αυτός να διαμορφωθεί στο 6% του ΑΕΠ ή στα 13,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα θα δώσει βάρος και στην κατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Συγκεκριμένα, αναμένονται αποφάσεις για το ποια πιστωτικά ιδρύματα θα κατευθυνθούν προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (εξέλιξη που αφορά κυρίως στις κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες).

Ακόμη, τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα ενημερωθούν για την πορεία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ιδιωτών κατόχων ελληνικών χρεογράφων για συμμετοχή στο εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), και αναμένεται να υποδείξουν τα μέτρα, που θα πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να μην ανακύψει πρόβλημα για την ελληνική οικονομία, όταν ξεκινήσει το roll over και η χώρα λάβει αξιολόγηση επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Πηγή: www.24h.gr


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Σεπτεμβρίου 16, 2011 7:07 μ.μ. | Reply
Καλώς τα παιδιά....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο