Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει για ξενοδοχεία το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει για ξενοδοχεία το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Ανοιχτό άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο να μην ισχύσει το τέλος ακίνητης περιουσίας για τα ξενοδοχεία. Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τα μέτρα εποπτείας των τραπεζών, ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την επισήμανση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάσου Αλευρά, ότι «ένα υψηλό τέλος σε επαγγελματικούς χώρους, όπως τα ξενοδοχεία, μπορεί να είναι η καταστροφή τους», χαρακτηρίζοντας «λογικό να απαλλαγούν», προσθέτοντας όμως ότι «αυτό θα το δούμε μέσα από την συζήτηση».

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι διπλά εγγυημένο με ρευστότητα και με κεφαλαιακή επάρκεια.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Βάσω Παπανδρέου, έθεσε στον κ. Βενιζέλο, το ερώτημα αν έχουν υπολογιστεί οι επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα σε περίπτωση που υπάρξει αδυναμία πληρωμής των οφειλετών που προχώρησαν σε ρυθμίσεις με τις τράπεζες, που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθηγητή Βασίλη Ράπανο, φτάνουν στις 700.000.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ σημείωσε ότι οι καταθέτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι «το τραπεζικό σύστημα είναι διπλά εγγυημένο από πλευράς ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας».

«Μπορεί κάποιοι να μην μπορέσουν να πληρώσουν. Οι υπολογισμοί που έχουμε κάνει, λαμβάνουν υπόψη και αυτά τα δεδομένα και αφήνουν ένα περιθώριο. Βεβαίως προηγούνται οι υποχρεώσεις έναντι του κράτους σε σχέση με τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και είμαι βέβαιος πως και αυτές θα διευκολύνουν τον καταθέτη», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι σειρά μέτρων δεν έχουν αποδώσει στον βαθμό που θα ήθελε η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι όλες αυτές οι αδυναμίες του συστήματος, που παρατηρήθηκαν, θα καλυφθούν τώρα «με ένα νέο κυκλωτικό σύστημα που θα το δώσει το νέο φορολογικό σύστημα, με συναίνεση και αποφασιστικότητα».

«Όποιος έχει να προτείνει άλλο ασφαλές σχέδιο για τον τόπο που δεν οδηγεί σε κατάρρευση και σε ευτελισμό εισοδημάτων και περιουσιών να το πει», κατέληξε ο κ Βενιζέλος.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο