Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης - «Η επιτυχία της προσαρμογής της Ελλάδας θα ισχυροποιήσει τη σταθερότητα της ΕΕ».

Μέρκελ: Η υλοποίηση των δεσμεύσεων από το πρόγραμμα είναι επιβεβλημένη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στην τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ταυτόχρονα υπογράμμισαν ότι είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιβεβλημένο να υλοποιηθούν πλήρως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.

Μέρκελ και Σαρκοζί «εξήγησαν στον έλληνα πρωθυπουργό τη σημασία που έχει η αυστηρή και αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας που ανέλαβαν οι χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Αυτό είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση μελλοντικών δόσεων του προγράμματος», λέει η ανακοίνωση του εκπροσώπου. Σημειώνει επίσης ότι ο έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την «απόλυτη αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ανειλημμένες δεσμεύσεις στο σύνολό τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος «είναι πεπεισμένοι ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη. Η υλοποίηση των δεσμεύσεων από το πρόγραμμα είναι επιβεβλημένη, προκειμένου η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη. Η επιτυχία της προσαρμογής της Ελλάδας θα ισχυροποιήσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης».

Πηγή newsbeast.gr

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PLAT | Σεπτεμβρίου 15, 2011 11:06 π.μ. | Reply
ΤΟΚΟΓΛΥΦΑΡΕΣ ΟΥΣΤ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο