Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Με συντελεστή παλαιότητας ο νέος φόρος στα ακίνητα.

Με συντελεστή παλαιότητας ο νέος φόρος στα ακίνητα.
 
Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες για το νέο "χαράτσι" μέσω της ΔΕΗ. Τι ανακοίνωσε ο Η. Πλασκοβίτης.Υπό διαμόρφωση είναι ακόμη οι τελικές ρυθμίσεις για το νέο φόρο στα ακίνητα, ωστόσο φαίνεται ότι το υπουργείο οικονομικών θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με τον Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που εισπράττει, ήδη, μέσω της ΔΕΗ, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει συντελεστής παλαιότητας στον υπολογισμό.

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, Ηλ. Πλασκοβίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ επεσήμανε πως ο νέος φόρος θα υπολογιστεί όπως και ο ΤΑΠ, δηλαδή με συντελεστή παλαιότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες παλαιών ακινήτων θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, σε αντίθεση με όσους κατέχουν νεόδμητα ακίνητα. Ο γενικός γραμματέας διευρκίνισε ακόμη ότι το νέο φόρο δεν θα τον πληρώσουν όσοι δεν παίρνουν λογαριασμό της ΔΕΗ. Δηλαδή όσοι έχουν διακόψει το ρεύμα σε ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται δεν θα καταβάλουν το φόρο.

24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο