Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών προς το Υ.Ο. για παράταση υποβολής διαφόρων δηλώσεων, καταστάσεων, ισοζυγίων κ.α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, 106 82, ΑΘΗΝΑ

Web site: pol.org.gr, E_mail: [email protected]

Αθήνα, 14  Σεπτεμβρίου 2011

Προς τον

1. Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο
2. Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, κ. Π. Οικονόμου
Καραγεώργη Σερβίας 10 ΑΘΗΝΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ι. Καπελέρη
2. Γενικό Διευθυντή Φορολογίας, κ. Δημ. Σταματόπουλο
3. Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
4. Δ/νση Φορολογίας Εισοδήματος του Υπουργείου Οικονομικών
5. Δ/νση Κ.Β.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών
6. Δ/νση Φ.Π.Α. του Υπουργείου Οικονομικών.


ΘΕΜΑ: Παράταση υποβολής διαφόρων δηλώσεων, καταστάσεων, ισοζυγίων κ.α.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό και ιδίως σε όσους στην πράξη ασχολούνται με την ηλεκτρονική υποβολή των διαφόρων δηλώσεων, καταστάσεων κ.α. καθημερινά παρουσιάζονται σοβαρότατα προβλήματα από την δυσλειτουργία του συστήματος ή την αργή και με μεγάλη καθυστέρηση αποδοχή των δεδομένων.

Ακόμη τούτο το διάστημα πρέπει να κατατεθούν δηλώσεις και καταστάσεις, οι οποίες υποβάλλονται για πρώτη φορά, όπως π.χ. οι καταστάσεις φορολογικής αναμόρφωσης.

Επιπλέον εντός του Σεπτεμβρίου, λήγει και η υποβολή των διάφορων δηλώσεων, καταστάσεων κ.α. προηγούμενων ετών, όπως προβλέπεται από τον ν. 4002/2011.
 
Κύριε Υπουργέ,

Επειδή σκοπός του Υπουργείου είναι η ορθή, πλήρης και χωρίς λάθη υποβολή των διάφορων δηλώσεων, καταστάσεων και λοιπών στοιχείων,

Επειδή αντικειμενικός στόχος όλων μας είναι η υποβολή ορθών στοιχείων και είναι αναγκαίος ο επανέλεγχος από τους λογιστές όλων των υποβαλλόμενων, ώστε να αποφευχθούν τα λάθη,

Επειδή η παράταση υποβολής αυτών των δηλώσεων, καταστάσεων κ.α., δεν προκαλεί οικονομικό κόστος,

Επειδή αντικειμενικά και μέσα στον Σεπτέμβριο, είναι αδύνατο να ανταποκριθούν σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις, φορολογούμενοι και λογιστές,

θεωρούμε απαραίτητο να δοθούν παρατάσεις και για όλες τις δηλώσεις, καταστάσεις, ισοζύγια κ.α. που λήγουν μέσα στον Σεπτέμβριο και μέχρι το τέλος του 2011.Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  
Η Πρόεδρος                                                                                
Έλσα Ζαμπέτα 

Ο Γενικός Γραμματέας
Νίκος Ζαμπουλάκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο